Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea prepelitelor japoneze: afacere cu investitie mica si profit rapid

de Alina Constantinescu 04 Sep. 2020 7461
3.93 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere tentanta in 2020, fiind recomandata atat antreprenorilor cu experienta in domeniu cat si debutantilor in lumea afacerilor. Este de remarcat faptul ca plasarea produselor pe piata nu pune probleme, datorita cererii ce depaseste cu mult oferta.

O ferma de prepelite este o afacere profitabila in 2020, principalul avantaj fiind cererea foarte mare pe piata din Romania cat si la export atat pentru carne cat si pentru oua de prepelita.

Desfasurarea acestei activitati prezinta urmatoarele caracteristici si avantaje:

1. Necesita spatii reduse de crestere (prepelitele crescute in baterii de custi permit o mare incarcatura pe mp), amplasate la sat sau la oras, amenajate in cladiri existente.

2. Spre deosebire de alte afaceri cu pasari de curte, cresterea prepelitelor nu necesita investitii semnificative. Afacerea poate fi lansata in trepte, pornind de la un efectiv care sa acopere nevoile familiale (20-50 de pasari in 1-4 custi), continuand cu organizarea crescatoriei ca o activitate auxiliara in gospodarie (100-500 de exemplare) si incheind cu dezvoltarea ei la standardele unei mici industrii (peste 10.000 de exemplare).

3. Cresterea prepelitelor este o activitate restransa in Romania; de aceea nu va exista concurenta in plasarea produselor.

4. Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru un gust deosebit de apetisant, dar la acesta s e adauga recomandarile medicale de consumare a acestora.

5. Carnea si ouale de prepelita sunt solicitate la export, iar piata mondiala a acestor produse este foarte
favorabila.

Doi frati din Teleorman si-au incercat norocul in afaceri cu prepelite, iar succesul nu a intarziat sa apara

Fratii Anghel au pus bazele unei ferme de prepelite in localitatea Vitanesti, judetul Teleorman. Productia de carne si oua este asigurata de o hala de 1.500 metri patrat din Vitanesti, care gazduieste aproximativ 60.000 de prepelite pe sezon. Pe langa prepelite, antreprenorii mai cresc chinchille, curcani si iepuri.

Ferma de prepelite Ecofarm Prodserv vine in intampinarea romanilor cu oua si carne bio, anul trecut vanzarile inregistrate fiind de 500.000 euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent.

Ecofarm Prodserv colaboreaza cu Mega Image si Kaufland

Prepelitele sunt crescute cu hrana ecologica, intr-un mediu sanatos cu aer curat, in conditii de igiena maxima, ce respecta toate normele europene actuale. Mai departe, ouale sunt ambalate manual, ajungand la Kaufland si Mega Image.

"Prepelitele sunt crescute in custi cu dimensiunea de 120 x 50 cm, fiecare adapostind maxim 50 de pasari. Custile au canal de colectare oua, tava pentru dejectii, hranitori si adapatori automate pentru a asigura in permanenta necesarul de hrana si apa proaspata. Curatenia si igiena este asigurata prin curatarea zilnica a tavilor de excremente precum si asigurarea unei bune aerisirii a spatiului unde sunt tinute custile.", se arata pe site-ul antreprenorilor, fermacuprepelite.ro.

O prepelita consuma zilnic 30 g de furaj natural in care nu se adauga hormoni de crestere sau antibiotice.

Pentru anul viitor, fratii Anghel vor sa creasca capacitatea de productie a fermei la 125.000 de capete pe serie, o investitie ce se ridica la jumatate de milion de euro.

Beneficiile oualor de prepelita

Oul de prepelita contine toti nutrientii importanti de care organismul nostru are nevoie intr-o zi pentru a functiona corespunzator. Asadar, au un efect benefic asupra sistemului circulator, imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica, imbunatatesc memoria.

Comparativ cu oul de gaina, cel de prepelita are un continut redus de colesterol, de 5 ori mai mult fosfor si fier si de 15 ori mai multa vitamina B2. Si carnea de prepelita este foarte apreciata in gastronomie, fiind o alternativa sanatoasa pentru persoanele care sufera de diabet si alte probleme de sanatate.


Tags: cresterea prepelitelor japonezeferma de prepeliteafaceri cu prepeliteoua de prepelita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 28 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]