Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea aurului rosu: o afacere cu cel mai scump condiment din lume

de Florin Amariei 29 Iul. 2020 12662
3.69 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In momentul de fata, cei mai mari producatori de sofran (aurul rosu) sunt Spania si India. Impreuna reprezinta 80% din productia mondiala.

Ceea ce inseamna un singur lucru, nu? In cei 20% ramasi poti sa fii chiar tu cu propria ta afacere, insa asta tine doar de tine. Noi iti vom prezenta cateva detalii si te vom ajuta sa gasesti ghidul potrivit pentru a avea succes in cultivarea sofranului. Da, se poate in Romania
 
In primul rand, e bine de stiut ca in tara noastra sofranul nu se cultiva pe bucati mare de teren. Sunt foarte putini oameni care si-au asumat o astfel de investitie. Si pe bune dreptate! Pana acum nu a existat o modalitate de a te informa corect, concret si concis asupra acestei oportunitati. Noi iti propunem doua solutii (click AICI si AICI) care te vor ajuta sa te intalnesti cu succesul fara prea multe batai de cap.
 
Continuand, iti redam ce a spus un cultivator de sofran din Romania despre o astfel de afacere: “Am considerat sofranul o cultura foarte interesanta si cand m-am apucat eu sa cultiv aceasta planta nu am gasit pe nimeni de la care sa pot cumpara material saditor. Mi s-a parut curios ca nimeni nu se incumeta sa cultive acest condiment in conditiile in care am ajuns sa cultivam kiwi sau migdale, de ce nu am cultiva si sofran. M-am hotarat sa fiu eu un deschizator de drumuri si pentru altii care inca nu au avut curaj sa faca asta si, fara sa stiu daca acesta planta se poate aclimatiza la clima din Romania, mi-am luat inima in dinti si m-am apucat sa cultiv sofran. Nu stiam nici macar daca din bulbii plantati va iesi ceva sau daca voi reusi sa obtin productie.”, a spus Ligia Suciu.

sofran romania afacere
La inceput, a avut nevoie de 560 de euro pentru bulbii pe care i-a cumparat. “In 2012 am pus primii bulbi de sofran in pamant. Informatiile necesare despre modalitatea de cultivare a sofranului le-am obtinut cu greu, insa nu mi-a fost imposibil. Pentru materialul saditor am luat legatura cu cineva din Sardinia (Italia) de unde am cumparat in jur de 700 de bulbi care m-au costat 560 euro cu tot cu transportul. Pretul a fost negociat in functie de cantitatea solicitata. Este un pret destul de piperat, dar daca stam sa ne gandim ca in afara de materialul saditor nu prea ai alte cheltuieli, nu este un pret atat de mare, comparativ cu alte culturi”.

...Click AICI pentru a vedea cum obtii profitul mult dorit!<<
 
Desi exista un singur tip de sofran aclimatizat pentru aproape toata lumea, e important de stiut ca aroma acestuia difera in functie de terenul si conditiile meteo in care s-a dezvoltat pana la maturitate. Astfel de informatii si multe alte sfaturi utile poti gasi in lucrarea: Cultura de sofran.
 
Elena Stanescu, un client care a cumparat materialul spune: "M-am intors anul trecut din Spania cu cateva retete locale faimoase. Mi s-au parut divine. Nu si pretul! Cand am cerut explicatii mi s-a spus povestea sofranului. Ulterior am ajuns in Catalunia, unde am vizitat o ferma unde se cultiva sofranul. Mi s-a parut interesant sa incerc si eu sa fac ceva in acest sens, aici, la noi acasa. Acesta este primul pas: informarea. CD-ul vine chiar la timp, parca cineva mi-ar fi citit gandurile! Alte informatii pe net, nu se prea gasesc!
 
In al doilea rand, pretul sau de vanzare pe pietele europene variaza intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! Pentru ca totul se bazeaza pe valoroasele stamine ale florilor de sofran!
 
Este divinizat de catre sefii marilor resturante ale lumii, pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi).
 
De asemenea, este cunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului uman in diverse afectiuni (stimularea memoriei si a proceselor cognitive, intarirea sistemului imunitar, protectia inimii, a sistemului digestiv, a sistemului respirator, protectia vaselor de sange, a pielii, a parului, anticancerigen etc.).
 
Lucrarea pe CD "Cultivarea aurului rosu" iti pune acum dispozitie informatii amanuntite privind:
1. Originile plantei
2. Particularitati
3. Intretinerea culturii
4. Boli si daunatori
5. Valorificarea produselor
6. Investitia necesara pentru demararea afacerii
7. Piata de desfacere

...Click AICI pentru a vedea cum obtii profitul mult dorit!<<
 
Beneficiezi de:
- date concrete
- informatii precise
- atentionari si sfaturi din partea unor cunoscatori
- recomandari privind furnizorii de material saditor
- sfaturi privind initierea si intretinerea in siguranta a plantelor
- sugestii privind oportunitatile de valorificare.
 
Adica exact tot ceea ce iti este de folos pentru cunoasterea afacerii de la A la Z, inainte de a face investitii majore. 
 
Pentru ca succesul tau sa fie garantat, ideideafaceri.ro iti recomanda si lucrarea: Propriul meu plan de afaceri. Porneste cu curaj si informatii clare, usor de inteles si de pus in practica pentru a te intalni mai repede cu succesul.
 
Finalmente, noi iti dorim succes si nu uita sa revii la materialele noastre atunci cand ai indoieli sau esti in cautare de idei care sa-ti largeasca orizontul.
 
 
...Click AICI pentru a vedea cum obtii profitul mult dorit!<<


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sofranaurul rosucultivare sofransofran in romaniaafaceri sofran

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Cultura de sofran: Investitia necesara pentru a demara o afacere

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
Afacerile cu sofran nu sunt extrem de intalnite in Romania, in ciuda faptului ca sunt extrem de profitabile, sustenabile si pot fi demarate pe...

Cultivarea sofranului - tot ce trebuie sa stii despre plantare si recoltare

de Idei de afaceri
13 Iun 2023
Sofranul este cel mai scump condiment din lume, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! Fiecare...

Afaceri agricole in 2018: cultura de sofran

de Alina Constantinescu
16 Mar 2018
Sofranul - Crocus sativus - este o planta mediteraneana care face parte din familia iridaceaelor, din care se poate extrage condimentul sofran,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]