Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea capsunilor de gradina, o afacere agricola profitabila

de Andrioae Ruxandra 18 Ian. 2018 7518
4.92 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unei ferme comerciale cu capsuni presupune dedicare, experienta si capital. Daca planuiesti sa cultivi capsuni pentru profit, trebuie sa fii pregatit pentru a avea un inceput bun si este necesar sa stii totul despre aceasta industrie.

Inceperea unei astfel de afaceri nu este pentru oricine, e nevoie de un interes real pentru cultivarea si vanzarea capsunelor, iar asta implica ani de experienta in cresterea capsunilor.

Ai nevoie sa cumperi sau sa inchiriezi cativa acri si sa faci rost de echipamentul necesar pentru cultivare. Ai nevoie de un tractor, ingrasaminte, camioneta, sisteme de irigare, cositoare si pulverizatoare. Aceste echipamente te vor costa mult daca le vei cumpara, dar poti opta si pentru inchirierea lor.

Este foarte important sa ai experienta in cresterea capsunilor, poate ai invatat din copilarie, in gradina bunicilor, cum se face cultivarea.

Informatii de baza ale cultivarii capsunilor

Plantarea si recoltarea capsunilor poate dura un an. Trebuie sa parcurgi diferite statii de planificare, plantare, cultivare si recoltare. Pentru a deschide o ferma, trebuie sa-ti pregatesti solul pentru cresterea capsunilor. Mai intai, fa un test asupra solului pentru a vedea cat de bun este pentru cultivare.

Capsunii prefera solul lutos, pe alocuri nisipos. Stiind ce fel de sol ai si compozitia acestuia, vei putea alege cum sa-l pregatesti pentru cultivare. Vei aplica fertilizatorul si vei afuma solul pentru a mentine sub control umiditatea.

Afaceri agricole cu capsuni: Cei mai aprigi daunatori ai plantatiilor de capsuni >>

Foarte importante sunt irigarea si sistemele de stropit. Cresterea capsunilor necesita o pregatire intensa si complexa, de aceea este indicat sa ai un plan de afaceri pentru a putea lua in calcul toate aspectele afacerii, precum: piata de afaceri, competitia, detaliile industriei comertului cu capsune etc.

De asemenea, planul de afacere trebuie sa cuprinda orice informatie pe care afacerea ta cu capsuni o va urma, strategiile de marketing si analizele financiare ale fermei.

Aspectul financiar trebuie sa includa costurile variabile pentru seminte, fertilizatoare, pesticide etc., precum si costurile fixe, precum bugetul alocat pentru achizitionarea sau inchirierea terenului, taxele si asigurarile necesare.

Gabriel Achim, fost student la Facultatea de Agronomie, a infiintat in urma cu patru ani o plantatie de zmeura si mure in judetul Calarasi. A investit 5.000 de euro intr-o plantatie de 3.000 mp. Tanarul antreprenor in varsta de 30 de ani se mandreste cu una dintre putinele pepiniere de zmeura si mure din tara. Fructele se pot consuma in stare proaspata sau in stare prelucrata sub diferite forme: suc, sirop, peltea, dulceata, serbet, lichior, etc.

Citeste aici detalii despre afacerea sa cu mure si zmeura >>


Sursa: www.startupbizhub.com


Tags: afacericapsunecapsuniafaceri agricoleafaceri capsunicultivare capsuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]