Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea florilor in ghiveci: 3 aspecte importante de care sa tii cont

de Idei de afaceri 05 Aug. 2020 5651
4.29 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea florilor in ghiveci este o activitate placuta si relaxanta care iti poate aduce nenumarate beneficii. Ele iti ofera nu doar un spectacol de culoare, ci si bucuria de a-ti umple timpul liber cu o activitate deosebit de placuta in aer liber, cu efect pozitiv asupra starii tale de spirit. In al doilea rand, este o afacere care ofera avantaje pe termen lung celor care investesc in ea.

In prezent, florile sunt nelipsite din viata noastra. Floricultura, disciplina care se ocupa cu studiul si cultura florilor, indeplineste patru functii majore.

Potrivit Ghidului "Afacere la cheie cu flori in ghiveci", prima dintre acestea este cea estetica, care satisface nevoia de frumos a omului, florile fiind nelipsite de la evenimentele importante din viata noastra.

Cea de-a doua este functia sanitara, florile jucand un rol important atat in mentinerea echilibrului dintre componentele aerului, cat si in efectul benefic pe care il au asupra psihicului uman.

In cel de-al treilea rand, functia socio-umana are in vedere rolul florilor in dezvoltarea si in mentinerea relatiilor interumane. Nu trebuie uitata nici cea de-a patra functie, cea economica, pe care o au atat cultura, cat mai ales comercializarea florilor.

Totodata, florile servesc si ca materie prima pentru alte industrii. Spre exemplu, macul, busuiocul, nalba de gradina si galbenelele sunt folosite ca materie prima pentru industria farmaceutica, tuberoza, busuiocul, frezia, margaritarul pentru industria cosmetica, trandafirul, vanilia, dafinul, ananasul in industria alimentara.

Pe langa prezenta nelipsita in viata fiecaruia dintre noi, florile se bucura de o apreciere deosebita in diverse sfere artistice, precum pictura, fotografia, poezia sau muzica.

Cultivarea florilor in ghiveci

In conditiile de clima ale tarii noastre, cultura florilor in ghiveci se face in sere si rasadnite. Serele care au dat cele mai bune rezultate in cultura florilor la ghiveci sunt cele bloc si individuale mari, care asigura plantelor o buna luminozitate, un volum mare de aer si posibilitati largi de aerisire.

Principalii factori ecologici care influenteaza viata plantelor sunt lumina, temperatura, umiditatea, aerul si substratul de cultura.

Pentru a se obtine o cultura reusita, serele trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa asigure lumina suficienta;

- sa fie prevazute cu instalatii de aerisire, montate atat pe coama acoperisului, cat si lateral;

- sa fie prevazute cu instalatii de umbrire, iar in caz de innourare indelungata sa existe posibilitatea de a le curata cu usurinta.

Lumina conditioneaza si influenteaza direct procesul de fotosinteza si indirect celelalte procese vitale ale plantelor.

Pentru cultura plantelor floricole lumina, ca factor ecologic, intereseaza sub aspectul compozitiei spectrale a radiatiilor, a intensitatii fluxului luminos, al duratei de iluminare si duratei de stralucire a soarelui.

Ghidul "Afacere la cheie cu flori in ghiveci" contine toate informatiile practice necesare demararii acestei afaceri (investitita necesara, cum luati startul, pasi de urmat, intretinere, combaterea bolilor, aspecte sensibile de avut in vedere, valorificare), precum si interviuri foarte instructive cu proprietarii de sere care ofera flori la ghiveci!


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cultivarea florilorflori in ghiveciafacerei cu florisera cu flori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]