Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile

de Alina Constantinescu 14 Iul. 2020 10317
4.36 din 48 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea plantelor medicinale se numara printre cele mai profitabile afaceri agricole. Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul consumatorilor pentru ceaiurile medicinale. Ceaiurile naturale sunt din ce in ce mai cautate pe piata, iar vanzarea acestora poate fi afacerea ideala pentru dvs. in 2020, mai ales daca detineti un teren in mediul rural. Romania are un potential enorm in domeniu si, in plus, pentru aceasta afacere puteti accesa fonduri europene.

Sa incepeti o afacere cu plante medicinale este o idee excelenta daca doriti sa va rotunjiti veniturile in 2020. Nu aveti nevoie de zeci de hectare de pamant pentru a pune la punct o mica afacere agricola.

Tot mai multi romani apeleaza la tratamente naturale pentru diverse afectiuni, asadar cererea fata de plantele medicinale este in crestere de la an la an.

Daca va propuneti sa incepeti o afacere cu ceaiuri si alte produse naturiste, iata 3 factori de succes:

1. Creativitate si inventivitate.

Aceste doua cuvinte trebuie sa fie farul calauzitor pentru orice investitor si ele se aplica atat in ceea ce priveste activitatea de marketing cat si in cea de productie.

Concret: intrand intr-o farmacie pentru a cumpara un pachet de ceai de musetel, fara indoiala ca posibilul client isi va arunca ochii asupra produsului care are cel mai frumos ambalaj si care inspira cea mai mare incredere.

La fel se intampla, atunci cand doriti sa promovati produsele prin diverse mijloace de informare. O prezentare inteligenta a produsului, identificarea lui cu un anumit mesaj sau o anumita imagine il pastreaza mai usor in constiinta cumparatorului. In cazul produselor combinate, pentru fabricarea carora este nevoie de imbinarea mai multor plante, e nevoie sa gasiti reteta care sa imbine efectele tamaduitoare cu placerea gustului.

2. Retea puternica de distributie.

E foarte important sa nu aveti sincope in ceea ce priveste prezenta produselor dumneavoastra pe piata. Disparitia unui produs, din diverse motive, de pe piata, chiar si numai pentru o saptamana, poate determina cumparatorul sa renunte la el. De aceea e important sa reusiti sa aveti cu distribuitorul o relatie de interdependenta, astfel incat el sa fie motivat in a va vinde produsele. De exemplu, puteti incerca sa faceti distribuitorului o oferta in care procentul care reprezinta castigul sau sa creasca direct proportional cu cantitatea de marfa vanduta.

3. Seriozitate.

Ca in orice afacere, pentru a putea fi competitiv trebuie sa va fidelizati clientii. Puteti spune ca ati devenit un jucator important in piata ceaiurilor medicinale doar in momentul in care oamenii va identifica produsele cu seriozitatea si calitatea.

Citeste si articolul: O familie din Ocna Mures face profit din 3 culturi: salvie, lavanda si galbenele >>




Tags: cultivare plante medicinaleafacere cu plante medicinaleafacere agricolaafacere cu ceaiuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.36 din 5 - 48 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Afacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin

de Idei de afaceri
09 Sep 2020
Ricinus communis, asa cum este cunoscut in lumea stiintifica, ofera perspective importante celor care vor sa puna bazele unei afaceri agricole....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]