Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia

de Alina Constantinescu 22 Sep. 2017 3757
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In zonele care nu sunt propice pentru productia agricola, o alternativa care incepe sa aiba succes este cultura de arbori energetici, care promite venit pentru fermieri si folosirea biomasei drept combustibil regenerabil.

Culturile energetice se clasifica in doua categorii: plante lemnoase (salcia, plopul, Paulownia etc.) sau ierboase, cele din urma incluzand plante anuale (rapita, soia, camelina) sau plante perene (iarba de pampas, iarba elefantului etc.).

Pentru a exista rentabilitate este recomandat sa se inceapa afacerea cu  minimum un hectar de teren. Rentabilitatea creste cu cat suprafata de teren este mai mare.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Paulownia

1. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima!

2. Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri – Paulownia este minunat pentru mobila si cherestea. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic etc.

3. Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.

4. Paulownia este un arbore melifer, productia de miere la ha atingand anual 700-1000 kg.

5. De 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina.

Comanda acum ghidul tau pentru afacerea cu arbori Paulownia! Descopera cat de usor poti face bani din Plantatia ta de Paulownia>>


Sursa: MADR, Publicatia tematica nr. 10, an II: Energii regenerabile in agricultura


Tags: afacere cu paulowniacultivare paulowniaculturi energetice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]