Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa cultivi schisandra, planta cu cinci arome

de Alina Constantinescu 24 Sep. 2020 5354
4.32 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Schisandra este planta asemanatoare cu vita-de-vie si are fructe mici si rosii care cresc in ciorchine. Planta Schisandra chinensis este considerata a avea proprietati care stimuleaza puternic imunitatea. In medicina traditionala japoneza si chinezeasca, Schisandra este recomandata intr-un numar foarte mare de afectiuni: astm, bronsita, tuberculoza, convulsii, diabet, hepatita, infectii bacteriene, alergii, nefrite, cancer etc.

Potrivit Ghidului "Cultivarea plantei cu 5 arome", cerintele de cultivare a Schisandrei sunt asemanatoare cu cele ale vitei-de-vie. Trebuie asigurate conditii de umiditate si lumina moderate si un sol umed bogat in nutrienti si bine drenat. Factorii pedoclimatici au o influenta apreciabila asupra formarii si acumularii principiilor active, precum si asupra cresterii si dezvoltarii plantei.

Aplicarea de ingrasaminte determina atat cresterea productiei de materie prima vegetala, cat si ridicarea continutului in principii active.
 
La stabilirea dozelor de ingrasaminte se va tine seama de aceleasi elemente ca si la celelalte culturi – consumul specific, recolta scontata, gradul de aprovizionare a solului in elemente nutritive, planta premergatoare – si se va avea in vedere influenta fiecarui element fertilizant asupra productiei de masa vegetala si a continutului in principii active.


Semintele proaspat stratificate de Schisandra sunt plantate timpuriu in mai si ele rasar dupa 15-20 de zile. Semintele rasar in mijlocul lunii mai si tulpinile cresc 30-50 cm tarziu in septembrie sau timpuriu in octombrie. Radacinile vor creste intr-o forma conica. Vita-de-vie creste rapid pe parcursul a 3 sau 4 ani si atinge 1.5-2 m inaltime in etapa de desfrunzire si apoi anumite parti ale plante incep sa infloreasca.

Fructele de schisandra se vand cu 5 euro/kilogramul, si cum de pe un singur hectar se poate obtine o recolta de 20 de tone, asta inseamna venituri de 100.000 de euro!



Tags: cultivare schisandraafacere cu schisandraplanta cu 5 arome

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.32 din 5 - 11 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]