Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din 2 metri patrati poti obtine pana la 60.000 de lei pe an

de Florin Amariei 10 Dec. 2019 12165
4.31 din 54 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere prin care puteti obtine un profit net de 60.000 de lei pe an poate fi o ocazie excelenta pentru a porni pe drumul antreprenoriatului. In plus, nu aveti nevoie de un spatiu mare.

Cu siguranta ati auzit pana acum despre oul de prepelita. Daca nu stiti ce beneficii are acesta pentru sanatatea omului, ati auzit macar ca sunt bune pentru consum. Asadar, din start stim ca este vorba despre ceva bun si folositor.
 
Acest aliment inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave de sanatate (afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator). Si asta fara nici un fel de alte medicamente. 
 
Oul de prepelita constituie, deci, o „marfa” foarte utila si apreciata de consumatori si, evident, asta inseamna ca el poate sta la baza unei afaceri spectaculoase. De altfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand, consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea, a lor si familiilor lor, iar in al doilea rand, veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare. 
 
Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor. Dar el nu este nici pe departe singurul: astfel, activitatea in sine este una foarte simpla si prezinta alte cateva avantaje importante, adevarate binecuvantari pentru orice potential intreprinzator. Va rugam, cititi in continuare.
 
Important!
Absolut toate informatiile necesare demararii acestei afaceri le gasiti in ghidul practic Cresterea Prepelitelor Japoneze, aparut in colectia “Afaceri la cheie” la editura Rentrop & Straton. Aflati ce aveti de facut pentru a pune pe picioare afacerea, pas cu pas, beneficiind de sfaturile unor crescatori cu experienta, care castiga deja bani din aceasta activitate!
 
Avantajele afacerii:
1) Nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda, intr-un balcon sau chiar intr-un pod.
 
Singurele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca acel amplasament sunt legate de existenta unei temperaturi relativ constante si de lipsa zgomotelor, a curentilor si a... pisicilor. Puteti opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).
 
2) Volumul de munca necesar este minim. Dimineata se administreaza furajele (cca 1,5 kg) si apa (cca 1 litru), iar seara se recolteaza ouale. Practic, tot ce aveti de facut este sa lasati prepelitele sa-si vada de treaba, ele fiind adevarate masini de ouat.
 
3) Produsele obtinute de pe urma acestor pasari sunt cu totul deosebite, fapt care inlesneste considerabil comercializarea lor. Oul de prepelita este o adevarata "bomba cu vitamine". Poate parea greu de crezut, dar, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Ca urmare, e logic ca el sa stea la baza tratamentelor unor boli diverse. Iar in ceea ce priveste carnea acestor pasari, va reamintim ca prepelitele au fost dintotdeauna vanate pentru carnea lor delicioasa. Faptul ca ele aproape nu mai exista in stare salbatica este o proba graitoare in acest sens. 
 
4) La varsta de numai 40 de zile, prepelita incepe sa oua, productivitatea ei medie fiind de cca 25 de oua pe luna, ceea ce, in cazul unei crescatorii cu 500 de capete, inseamna o productie lunara de peste 12.000 de oua. 
 
Vandute cu 0,3 lei bucata, aceste 12.000 de oua va permit obtinerea unor venituri lunare de cca 3.600 de lei. Si asta fara sa luam in calcul valorificarea carnii sau chiar a gunoiului produs de prepelite (acest gunoi este excelent ca ingrasamant si poate fi recoltat gata uscat si apoi ambalat in pungi, pentru a fi oferit florariilor, de exemplu). 
 
Veniturile cresc direct proportional cu numarul de pasari al micro-fermei dvs. O crescatorie de mii de capete (nu va speriati, e vorba de doar cateva baterii, care incap intr-o simpla camera) furnizeaza venituri de mii de euro pe luna! Se poate vorbi deci despre o afacere in toata regula, cu avantajul ca volumul de munca nu se modifica simtitor fata de situatia in care cresteti 500 de prepelite.
 
De retinut! 
Singura investitie pe care trebuie s-o faceti o reprezinta achizitionarea pasarilor si a bateriilor de crestere, pentru ca, in rest, obtinerea si amenajarea spatiului nu au cum sa ridice vreo problema. Si nici macar nu e necesar sa achizitionati direct pasari vii: le puteti obtine chiar dvs. din oua fecundate pe care sa le incubati intr-un incubator obisnuit, care costa in jur de cateva sute de lei. Iar un ou fecundat il puteti achizitiona cu numai 0,6 lei.
 

7 argumente in favoarea demararii acestei afaceri

1. Cheltuielile pentru amenajarea unei crescatorii OK din toate punctele de vedere, inclusiv al autoritatilor sanitare si de mediu, precum si pentru achizitionarea materialului reproducator sunt relativ mici;
 
2. Spatiul necesar este de dimensiuni reduse, putand fi obtinut si din reamenajari;
 
3. Cresterea pasarilor in sine nu ridica probleme deosebite si nu necesita o supraveghere permanenta. Timpul castigat astfel poate fi alocat altor activitati: achizitionare de furaj  si de ambalaje, distributie, castigarea de noi clienti;
 
4. Afacerea poate fi lansata in trepte, pornind de la un efectiv care sa acopere nevoile familiale (20-50 de pasari in 1-4 custi), continuand cu organizarea crescatoriei ca o activitate auxiliara in gospodarie (100-500 de exemplare) si incheind cu dezvoltarea ei la standardele unei mici industrii (peste 10.000 de exemplare). Si toate acestea – de retinut! – cu un nivel scazut de specializare;  
 
5. Exista posibilitatea abordarii unuia sau mai multor obiective: productie de oua, productie de carne, productie de material biologic, productie de dotari specializate, furnizarea de consultanta (ultimele trei obiective vizeaza sprijinirea altor crescatori);
 
6. Veniturile apar in scurt timp, permitand recuperarea foarte rapida a investitiei initiale si dezvoltarea afacerii;
 
7.  Este o activitate perfecta pentru o familie, cu numeroase avantaje, printre care amintim si efectul benefic al implicarii copiilor, de la o varsta frageda, intr-o activitate antreprenoriala.
 
Cresterea prepelitelor este acum o oportunitate reala de a castiga bani, o oportunitate care, pe langa simplitate, mai are si un alt avantaj important: perioada de acomodare a pietei cu oul de prepelita a trecut. Publicul a auzit, in marea lui majoritate, de acest produs miraculos si l-a consumat macar o data, ca urmare interesul lui nu trebuie decat sustinut, prin simpla prezenta a cofrajelor cu oua de prepelita in rafturile magazinelor alimentare. 

crestere prepelite
 
Iata cum puteti demara aceasta afacere cu o investitie de doar 300 de lei!
1. Achizitionati 15 de prepelite ouatoare, pret total 180 de lei
2. Achizitionati o cusca/baterie pentru 15 de prepelite, pret 80 de lei
3. Achizitionati furaj pentru prepelite (o prepelita consuma doar 1 kg de furaj pe luna, adica cca 30 g pe zi!)
4. Amplasati bateria cu prepelite intr-un spatiu linistit, uscat, calduros si fara curenti de aer, in suprafata de 1 metru patrat (atat ocupa bateria)
5. Asigurati-va ca pasarile au furaj si apa (cantitatile sunt nesemnificative)
6. Incepeti sa recoltati ouale de prepelita.
 
Asadar, cu o investitie totala de 250-300 de lei, ati devenit crescator de prepelite, obtineti deja o productie zilnica de oua si v-ati familiarizat cu procedurile – foarte simple, de altfel – pe care le presupune aceasta afacere. 
 
Te-ai hotarat? Atunci, noi iti dorim succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: crestere prepeliteoua de prepeliteghid crestere prepelite

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 54 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]