Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de capre - alimentatia caprelor

de Idei de afaceri 08 Dec. 2014 5597
4.58 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Caprele nu sunt pretentioase in ceea ce priveste hrana, ele putand consuma nutreturi vegetale (fan, frunze, radacinoase, porumb macinat, paie, masa verde, deseuri tehnice etc.), animale (reziduuri lactate sau de peste) sau industriale (tarate, faina furajera etc.).

Desigur, hranirea corecta a caprelor este importanta la toate varstele, iar cerintele nutritionale difera in anumite stadii de intretinere, crestere, gestatie sau lactatie.

Capra este un animal rumegator si ca urmare are posibilitatea sa inmagazineze in aparatul sau digestiv nutrientii de care are nevoie. Mai mult decat atat, in comparatie cu alte specii de animale monogastrice, aparatul digestiv al caprei poate extrage din vegetalele fibroase cu continut ridicat de celuloza nutrientii necesari.

Necesarul de furaje administrat depinde de varsta, de productia de lapte urmarita, de starea de intretinere sau fiziologica a animalelor, precum si de calitatea furajelor. Caprele au tendinta sa fie lacome si sa manifeste preferinte pentru anumite sortimente de nutreturi si chiar parti din acestea si pot deveni capricioase fata de starea de igiena a furajelor.

Din gospodarie, caprele savureaza cu placere resturi de zarzavat, coji de fructe, pepeni, cartofi, varza, salata, fructe cazute din pomi etc.
In libertate, prefera pasunile montane cu lastaris, muguri de arbori sau plante aromate. In exploatarea extensiva, in libertate, consumul de ierburi variaza de la 5 la 80%.

In conditii de crestere in adapost (stabulatie), caprele vor fi hranite pe baza unor norme si ratii in functie de productia care se doreste obtinuta sau de starea lor fiziologica. Astfel, nivelul de consum atinge 3-3,5% substanta uscata din greutatea sa vie ajungand la cel maxim intre 6 si 10 saptamani de lactatie si la cel minim la sfarsitul gestantiei.


Daca vreti sa aflati mai multe despre cresterea caprelor, accesati http://www.rs.ro/cresterea-caprelor-1480.html.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fermacresterea caprelorcaprealimentatia caprelor hranirea caprelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea...

Vanzarea produselor provenite de la ferma de struti

de Idei de afaceri
02 Feb 2023
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare. In acest sens, produsele provenite de la ferma de struti...

Ferma ecologica de gaini Brahma. Detaliile investitiei

de Idei de afaceri
08 Ian 2024
Pentru constituirea fermei de gaini Brahma este necesar un teren de 500 m, aflat in posesia intreprinzatorului. Activitatea se poate desfasura in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]