Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme profitabile in Romania: 3 afaceri care pot fi pornite anul viitor

de Alina Constantinescu 13 Dec. 2016 4833
4.22 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele mai cautate idei de afaceri pentru 2017 sunt cele in domeniul agriculturii si zootehniei. In ultimii ani, agricultura din Romania a progresat enorm datorita finantarilor imporetante aduse de aderarea tarii la UE, dar si efortului bugetar national. Asadar, rmanii care locuiesc la tara si detin suprafete mici de teren pot miza pe urmatoarele afaceri:

Ferma de iepuri

O tanara din Dambovita si-a transformat pasiunea pentru iepuri intr-un business profitabil. Pasiunea pentru aceste animale a avut-o inca de mica, cand ii crestea pe balconul apartamentului unde locuia impreuna cu familia sa.

Andreea Diana Matei, in varsta de 27 de ani din Dambovita a accesat 16.000 de euro, fonduri europene prin masura 112 – "Instalarea tinerilor fermieri". Veniturile obtinute din comercializarea iepurilor pe internet ii permit sa se intretina singura, fara sprijinul familiei.

Ferma de gaini Brahma

Cei care vor sa inceapa o afacere in 2017 se pot gandi si la cresterea gainilor de rasa. Carnea pe care o furnizeaza gainile Brahma este ecologica, adica provine de la pasari crescute liber, la sol, si hranite sanatos, fara niciun fel de conservanti, aditivi, hormoni sau antibiotice. Mai mult, important de stiut este ca aceste gaini dau oua si in timpul iernii, cand alte rase au o productivitate scazuta.

Dan Paloiu, de exemplu, proprietarul fermei avicole Secui, jud. Dolj, este economist de profesie si a facut trecerea la ferma avicola dupa ce mai inainte a avut o afacere in zona telecomunicatiilor.
 
Asadar, nicio legatura anterioara cu cresterea gainilor. Dar iata ca, in ciuda acestei lipse initiale de experienta, intreprinzatorul are acum 6.000 de gaini, o productie de aproape 1,8 de milioane de oua ecologice pe an (pe care le vinde mai ales in Bucuresti) si o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de lei in fiecare an.

Ferma de oi

O alta afacere cu putential mare de profit este ferma de oi. Este una dintre ideile de afaceri care merita sa fie luata in seama de cei care au teren in mediul rural, mai ales daca se urmareste ca ferma sa fie sprijinita si cu fonduri europene. Puteti vinde lana, carnea, mieii, laptele, branza si nu in ultimul rand casul de oaie.

Andreea Oprea Pop, o tanara de 29 de ani, din satul Manastirea a pus bazele unei afacere cu oi din rasa Dorper si Turcana Romaneasca. Pentru dezvoltarea afacerii, a ccesat 40.000 de euro prin Masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul PNDR 2014-2020.


Sursa: Adevarul.ro


Tags: ferme profitabileferma de iepuriferma de gainiferma de oi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]