Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata afacerea perfecta pentru apicultori!

de Dragos Craciun 08 Mar. 2016 3158
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antioxidantii sunt utilizati pentru a dezactiva radicalii liberi existenti in organism. Radicalii liberi sunt produsi secundari ai oxigenului care dauneaza celulelor si sunt cauza numeroaselor boli degenerative legate de imbatranirea organismului.

Se stie ca polenul ajuta la contracararea efectelor produse de radiatii si poluantii din mediul inconjurator. Polenul este deseori utilizat de catre sportivi pentru a-si creste forta de rezistenta, viteza si energia.

Polenul este utilizat si in numeroase diete de pierdere a greutatii, prin corectarea unui posibil dezechilibru chimic care poate fi vinovat de cresterea anormala in greutate. Ajuta la arderea caloriilor prin stimularea metabolismului.

Asadar, iata afacerea perfecta pentru apicultori!

La culesul de polen albina isi foloseste tot corpul, de la perisorul aflat pe cap, torace si abdomen la aparatul bucal sau cele trei perechi de picioare.

Albina lucratoare poseda la nivelul picioarelor o serie de dispozitive ce ii permit curatarea intregii suprafete a corpului si la debarasarea polenului cu care se acopera in timpul culesului, participand ulterior la confectionarea ghemotoacelor de polen care ajung in stup.

Intre 50.000 si 100.000 de zboruri ii sunt necesare unei albine lucratoare pentru a aduce 1 kg de polen in stup si ii ia aproximativ 15 minute de spor pentru  culegerea unei incarcaturi in conditii favorabile de vant sau 20 pana la 30 de minute in conditii mai putin favorabile.

Bineinteles durata unui zbor este conditionata de abundenta polenului pe florile vizitate. Spre exemplu, vorbind de extreme, o floare de mac de camp poate aduce albinei material pentru 8-10 incarcaturi de polen iar in cazul trifoiului sunt necesare 600 de flori pentru o singura incarcatura.

Polenul adunat intr-o celula este suficient pentru hrana a doua larve. in timp, granulele de polen adunate in faguri sunt tasate cu capul pentru eliminarea aerului apoi albinele depun un strat foarte fin de propolis urmand ca partea ramasa, aproximativ o treime, sa fie completata cu miere iar deasupra se inchide cu un capac de ceara.

Se creaza practic un vid care face ca polenul sa sufere un fenomen de transformare, o fermentatie lactica devenind un produs nou, conservabil care se numeste pastura.

In cazul in care celulele raman necapacite pe timpul iernii, polenul mucegaieste. Compozitia chimica a noului produs, pastura, este diferita fata de cea a polenului  cu un continut mai scazut de proteine si lipide, dar cu un spor de zaharuri si acid lactic, practic principalul conservant.

Cresterea albinelor. Ghidul apicultorului de succes


Tags: afacerepolenafacerialbineapiculturaapicultori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]