Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea gainilor Brahma: investitie mica si profit din primul an

de Alina Constantinescu 04 Nov. 2020 17658
3.99 din 142 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stim cu totii importanta pe care produsele de origine animala le au in alimentatia noastra. O ferma ecologica de gaini este o afacere cu un viitor garantat pentru o familie care traieste la tara si detine o suprafata mica de pamant si doreste sa infiinteze o afacere in avicultura, cu numeroase oportunitati de dezvoltare, care poate aduce profituri din vanzarea de carne, oua si penaj.

Piata oualor si a carnii de pasare ecologice este intr-un trend ascendent, pentru ca din ce in ce mai multi romani isi indreapta atentia catre un stil de viata sanatos. Asadar, infiintarea unei ferme ecologice de gaini se dovedeste o idee de afacere oportuna.

Rasa de gaini Brahma este foarte potrivita pentru a incepe o astfel de afacere, pentru ca pasarile au 6,5 - 7 kg, cu o productie de peste 140 oua/an, greutatea medie a oualor fiind de 53 g.

Ca spatiu, iti este suficienta o curte de cateva sute de metri patrati, iar alte cheltuieli se refera la amenajarea unor adaposturi si la achizitionarea de furaje.

Oul bio se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional. Gainile sunt hranite exclusiv cu furaje ecologice; aceste furaje sunt cumparate de la producatori ecologici certificati in acest sens, asadar nu primesc antibiotice sau vitamine sintetice.

Asadar, hrana lor nu contine niciun fel de substante chimice, pesticide, conservanti, aditivi, hormoni sau organisme modificate genetic, se respecta bioritmul pasarilor, astfel incat acestea nu sunt stresate si nici nu sunt fortate sa oua dupa exigentele unui program industrial. Pasarile se bucura de mult spatiu, atat exterior cat si interior, sunt crescute la sol, in conditii de igiena si confort, iar ouale au un continut mai redus de colesterol si concentratii mai mari din vitaminele A, D, E, K, B si Omega 3.

Carnea pe care o furnizeaza gainile Brahma este ecologica, adica provine de la pasari crescute liber, la sol, si hranite sanatos, fara niciun fel de conservanti, aditivi, hormoni sau antibiotice. Iar aceasta modalitate de crestere se va reflecta in calitatea carnii, constituind un argument solid in favoarea ofertei tale.

Adrian Gherghel din Baia Mare a pornit afacerea la varsta de 13 ani

Adrian Gherghel are 34 de ani si este din Baia Mare. La doar 13 ani a pornit o afacere cu gaini Brahma in care a investit cateva sute de lei. A cumparat doua gaini din rasa Brahma dintr-o piata din Baia Mare, iar in prezent creste 50 de exemplare pe o suprafata de 76 mp. Investitia initiala in microferma a fost de cateva sute de lei, bani pe care i-a recuperat rapid.

Tanarul vinde ouale la preturi cuprinse intre 6 si 12 lei bucata, in timp ce pentru puii din aceasta rasa preturile variaza intre 25 de lei (pentru puii de o saptamana). La maturitate, o pasare poate costa intre 300 si 700 de lei.


Foto: pixabay.com


Tags: afacere cu gainicresterea gainilor brahmaafacere la tararasa brahma

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.99 din 5 - 142 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Afacere la tara cu fonduri europene: un clujean castiga bani frumosi din masuratori topografice

de Botezatu Razvan
26 Apr 2017
Orice persoana care doreste sa acceseze fonduri europene pentru initierea sau dezvoltarea unei afaceri in mediul rural trebuie sa dea dovada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]