Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile - Cultivarea macului de gradina

de Ideideafaceri.ro 13 Oct. 2011 12257
3.17 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile cu plante medicinale au prins popularitate mare in prezent. Acestea sunt afaceri banoase pentru cei care detin o bucata de pamant fertil, know-how-ul necesar si timp pentru a se ocupa de culturile obtinute. Iata cateva date referitoare la cultivarea macului de gradina si la importanta sa:

Macul a fost cultivat din cele mai vechi timpuri pentru semintele sale folosite in alimentatie. De la Teofrast (327-287 aD.) au ramas informatii cu privire la folosirea macului si pentru opium. Proprietatile opiumului erau cunoscute in Grecia si zonele limitrofe(A.Mihalea, 1988).

In Europa, planta a fost utilizata la inceput pentru extragerea uleiului, iar dupa 1930 a fost folosita in scop farmaceutic pentru extragerea opiumului. Astazi, datorita faptului ca din opium se poate extrage heroina, toate culturile de mac se afla sub controlul organismelor internationale. In scop farmaceutic se folosesc capsulele (Papaveris fructus). Capsulele si opiumul (latexul obtinut prin incizia capsulelor verzi), contin o mare cantitate de alcaloici, in principal morfina, apoi narcotina, codeina, papaverina (L. Muntean, 1988).

Continutul in alcaloizi depinde de soi, conditii climatice si de tehnologia de cultivare. Morfina este unul dintre cei mai puternici calmanti ai durerilor, avand utilizari importante in medicina. Morfina si derivatele ei au actiune euforica (in doze mici), hipnotica (in doze mari), periculoase pentru on, fiind incluse pe lista stupefiantelor.

Capsulele de mac intra in componenta unor ceaiuri medicinale, dar foarte bine dozate, contra colicilor sau sedativ (P.Chirila si colab. 1978).

Cititi si "Riscuri mai mici in start-up-ul ideilor de afaceri profitabile"

Semintele de mac mai pot fi folosite pentru preparatele de cofetarie, patiserie, brutarie. Lipidele din seminte, extrase prin presare la rece, sunt comestibile, iar de la o a doua presare, la cald, se obtine ulei sicativ, utilizat in industrie.

Turtele sunt un furaj concentrat de mare valoare nutritiva pentru animale. Frunzele se folosesc in hrana unor viermi de matase, iar tulpinile pentru foc. Macul de gradina este o excelenta planta melifera si, de asemenea, poate fi cultivat ca planta ornamentala (A. Mihalea, 1988).

Mai multe detalii referitoare la cultivarea macului de gradina si a altor plante medicinale aflati aici>>


Tags: cultivarea maculuimac de gradinaidei de afaceriafaceri plante medicinaleafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]