Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere profitabila in agricultura: cultura de stevie dulce

de Marinache Paula 05 Ian. 2017 6566
4.45 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru persoanele care doresc sa investeasca banii in mod inspirat, unul dintre domeniile de larg interes este si cel al agriculturii. Inginerul Gheorge Teodorescu din Lehliu Gara a inceput acum 4 ani sa cultive in sere stevia rebaudiana, despre care se stie ca este de 30 de ori mai dulce decat zaharul.

Pe langa faptul ca poate inlocui cu succes zaharul, stevia contribuie la eliminarea oboselii prin continutul de vitamine si saruri minerale, ajuta la mentinerea constanta a indicelui glicemic si regleaza nivelul de insulina, nu contine calorii si nu ingrasa.

Prima data Gheorge Teodorescu a inceput sa cultive stevie dulce pe un teren de 500 de de metri patrati, si pentru ca a fost multumit de recolta si de modul in care se dezvolta planta a decis sa extinda suprafata la 4.000 de metri patrati.

Agronomii spun ca tehnologia de cultura nu este deloc complicata.
Fermierii interesati de aceasta afacere profitabila trebuie sa stie ca pentru a infiinta un hectar este nevoie de 100.000 de fire de rasad, planta prefera solurile umede, bine drenate si se recomanda plantarea in locuri cu umbra. Prefera solurile acide cu pH 4-5, dar suporta si valori mai ridicate, pana la 7-8.
Pentru a obtine patru recolte pe an are nevoie de irigatii, iar fertilizarile se aplica la plantare si la mijlocul verii.

Lucrarile pentru infiintarea culturii se pot realiza atat primavara, cat si toamna.

De pe un hectar se pot obtine cate trei-patru recolte pe an, de cate circa 10-14 tone fiecare. Dupa prima recoltare, planta lastareste si mai mult, deci productia creste. Recolta o exporta in Olanda, unde este procesata. Se vinde in stare proaspata, nu necesita uscare.

”Pe an, profitul este de minim 15-20 de mii de euro la hectar in functie de cate recoltari se fac. Productia este influentata mult de ingrijirea plantatiei. Eu am dat o cifra medie, dar se pot recolta si 5 tone la hectar, dar si 20-25 de tone. De obicei “secretul” sta in irigatii pentru ca planta este foarte mare iubitoare de apa”, explica fermierul pentru AgroIntel.


Tags: cultura de stevieafacere agricolaafacere profitabilaafacere la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 5 - 21 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda

de Idei de afaceri
02 Apr 2024
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]