Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua taxa pentru fermierii din sectorul vitivinicol

de Adela Simonescu 12 Mai. 2014 2470
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Hotarare ce prevede existenta unei noi taxe pentru femierii care activeaza in sectorul vitivinicol. Impozitul se va aplica in cazul detinatorilor de vie si producatorilor de vin, in vederea finantarii Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole, anunta AgroRomania.ro.

Iata activitatile pentru care ar urma sa se plateasca impozit, conform sursei:

a)autorizarea anuala a plantatiilor viticole destinate obtinerii de struguri pentru producerea de vinuri cu denumire de origine controlata si vinuri cu indicatie geografica;

b) atestarea dreptului de utilizare a denumirii de origine controlata si a indicatiei geografice pentru comercializarea vinurilor cu denumire de origine controlata si/sau a vinurilor cu indicatie geografica;

c)acordarea drepturilor de plantare din rezervele judetene si rezerva nationala, dupã certificarea defrisarii de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol.

Conform documentului postat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, nivelul taxei vitivinicole pentru fiecare activitate prevazuta se va stabili prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

Conform Guvernului, acest proiect de act normativ vizeaza reducerea numarului de taxe percepute ca venituri proprii ale ONVPV, rezultand obligativitatea colectarii unei singure taxe intitulata “taxa vitivinicola” perceputa pentru activitatile mentionate anterior. ”Instituirea unei singure taxe va conduce la: simplificarea procedurilor de colectare a taxelor, atat în beneficiul producatorilor vitivinicoli cat si al functionarilor responsabili de aceasta activitate; reducerea timpului aferent întocmirii actelor necesare precum si al efectuarii platilor; cresterea eficientei procesului muncii”, sustin reprezentantii Guvernului.




Tags: taxa fermieri viticulturataxa domeniul vitivinicol

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]