Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri in agricultura: cultivarea andivelor

de Alina Constantinescu 20 Dec. 2016 4163
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din ce in ce mai multi romani au de gand sa puna pe picioare o afacere, iar sectorul pe care mizeaza este cel agricol. Asadar, una dintre cele mai profitabile oportunitati de afaceri in agricultura in 2017 este cultura de andive. Haideti sa aflam care sunt secretele unei astfel de culturi!

Andiva mai este cunoscuta sub denumirea de cicoare de Bruxelles sau cicoare Witloof. si este foarte valoroasa pentru cultivatori, mai ales daca tinem cont de pretul de comercializare.

Vasile Pal, in varsta de 50 de ani, din Gheraesti, judetul Neamt cultiva de multi ani andive in sistem bio pe o suprafata de 2.000 mp. Pasiunea pentru agricultura a mostenit-o de la parintii sai.

Ca ingrasamant foloseste numai gunoiul de grajd compostat, pastrat 3-4 ani si transformat in mranita sau pamant special ales, care nu a mai fost lucrat.

Andivele se cultiva in mai-iunie, iar prasila se executa cand plantele au 3-4 frunze. Se recolteaza toamna iar productia o vinde in Bucuresti.

“Adunam radacinile pe care le punem la “fortat” intr-un bordei sapat in pamant. Este practic o groapa cu acoperis de paie sau de lemn in care se aseaza andivele care urmeaza sa mearga la vanzare. Cele pentru seminte se pun separat. Aceasta perioada, procesul dureaza cel putin 20-25 de zile, timp in care trebuie sa faci foc ca sa aiba o anumita temperatura constanta, cam pana la 20 de grade Celsius. Din radacina astfel plantata iese un mugure care nu trebuie sa vada lumina deloc. Andiva este alba-galbui si niciodata nu trebuie sa fie verde”, explica legumicultorul pentru Agrointel.

Andivele regleaza colesterolul, mentin sub control tensiunea arteriala, au putine calorii si sunt ideale in curele de slabire, stimuleaza digestia, imbunatatesc vederea, protejeaza sanatatea oaselor si a creierului.


Tags: cultivarea andivelorafaceri in agriculturaoportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cele mai profitabile 10 idei de afaceri in agricultura

de Ideideafaceri.ro
07 Oct 2019
Vrei sa ai succes in agricultura in 2019? Iata 10 idei pe care le poti aplica pentru a-ti obtine profitul mult dorit! Daca dispui de cateva sute...

5 idei de afaceri in agricultura

de Camelia Diaconu
23 Dec 2019
In momentul in care investesti intr-un business, primul gand este acela de a obtine profit pe termen lung. Agricultura este mediul propice pentru...

Top 5 afaceri in agricultura pentru 2018

de Alina Constantinescu
22 Feb 2018
Daca va ganditi sa incepeti o afacere in agricultura, atunci trebuie sa va indreptati atentia catre cele care au un potential ridicat in 2018, pentru...

Cultivarea cartofilor mov, una dintre cele mai profitabile afaceri in agricultura

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Cartofii albi traditionali, binecunoscuti si consumati in tara noastra, au un concurent de 30 de ori mai scump. Cartofii mov, laudati pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]