Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima masura in agricultura din alocarea 2014-2020 incepe pe 20 mai

de Marian Curelaru 24 Apr. 2014 2766
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prima masura de sprijin a agricultorilor din alocarea 2014-2020 va incepe pe 20 mai, fiind deja asigurata suma de 150 de milioane de euro pentru proiecte, a anuntat miercuri vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

"La fondurile europene, la Agricultura, rata de absorbtie, 70%. Si inteleg ca incepe depunerea primelor proiecte pentru 2014-2020", a declarat premierul in sedinta de guvern si i-a cerut apoi detalii ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. 
Constantin a precizat ca Parlamentul a aprobat saptamana trecuta o lege prin care se ofera posibilitatea deschiderii primei masuri de sprijin a agricultorilor din alocarea 2014-2020. 
"Ea va incepe pe 20 mai. Avem primele 150 de milioane de euro din perspectiva 2014-2020 pusi la bataie pentru mai multe categorii de beneficiari", a mai declarat ministrul Agriculturii. 
 
Programul de fonduri europene de la agricultura a ajuns la o rata de absorbtie de 70. Prima linie de finantare ce urmeaza a fi deschisa este asa-numita masura 121 prin care agricultorii pot face investitii pentru modernizarea fermelor. 
 
"Vom acorda tinerilor fermieri, sub varsta de 40 de ani, 50.000 euro pentru instalare in mediul rural. Am discutat initial daca ar trebui sa le acordam 70.000 euro, dar am decis sa acordam mai multor tineri acest sprijin", a spus Nicolae Popa, director general adjunct al Agentiei pentru Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit, institutia care gestioneaza programul de fonduri de la UE.
Tinerii fermieri urmeaza sa fie sustinuti si prin intermediul subventiilor directe pentru teren arabil care vor fi majorate cu 25% in primii cinci ani de functionare a exploatatiilor conduse de fermierii tineri.
 
"Pana in 2020 vom ajunge la o alocare de 2 miliarde de euro pe an si un cuantum de pana la 196 euro pe hectar. Acesta e un deziderat in negocierile CE, sa ajungem la un cuantum relativ unitar cu ceilalti membri ai UE", a spus Cristina Constantinescu, seful diviziei de monitorizare de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
 


Tags: agriculturafonduri europenealocarea 2014-2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...

Conversia de la agricultura conventionala la cea ecologica

de Idei de afaceri
16 Nov 2022
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii, numite ā€žperioada de...

Agricultura din Romania, crestere impresionanta

de Florin Amariei
20 Mai 2019
Conform datelor furnizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, agricultura din Romania a cunoscut o crestere impresionanta in...

Afaceri de viitor in agricultura

de Camelia Diaconu
23 Mar 2021
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]