Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de lapte vor negocia preturile pentru colectare

de Marian Curelaru 29 Mai. 2014 2228
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultorii din sectorul laptelui si al produselor lactate vor putea negocia preturile de colectare a laptelui, cu conditia sa se constituie in organizatii de producatori recunoscute, masura fiind prevazuta intr-o Hotarare de Guvern aprobata miercuri, informeaza ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

 
Agricultorii din sectorul laptelui si al produselor lactate vor putea negocia preturile de colectare a laptelui, cu conditia sa se constituie in organizatii de producatori recunoscuti, stipuleaza o Hotarare de Guvern aprobata miercuri, care stabileste aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii 297/2013.
 
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, apreciaza ca, prin adoptarea actului normativ, Guvernul continua sprijinul ferm catre dezvoltarea durabila a sectorului agricol din Romania.
"Reglementarea recunoasterii organizatiilor de producatori va oferi acestora posibilitatea de a negocia in mod colectiv clauzele contractelor si in mod special preturile la care se face colectarea productiei de lapte. Aplicarea acestor masuri vizeaza stabilizarea veniturilor la producatorii de lapte, si, la nivel macroeconomic, dezvoltarea sectorului zootehnic", a declarat Cristea.
 
Ministrul a precizat ca pentru adoptarea acestor masuri au fost organizate dezbateri cu reprezentanti ai crescatorilor de bovine si specialisti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Actul normativ reglementeaza si conditiile specifice ce trebuie indeplinite de organizatiile de producatori in relatiile contractuale, dar si criteriile tehnice necesare recunoasterii acestora.
 
"Practic, prin aceste prevederi se armonizeaza legislatia romaneasca cu cea europeana din domeniu", a mai aratat Cristea.
Hotararea aprobata miercuri este in conformitate cu Regulamentul UE 1308/2013 al Parlamentului European, iar masurile adoptate vor fi implementate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.
 


Tags: lapte si produse lactateproducatoriasociatiinegocierepreturi de colectare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ajutor suplimentar pentru producatorii de fructe si legume

de Nita Alina
16 Mar 2017
Deseori, producatorii agricoli intampina dificultati cand doresc sa isi valorifice productia in piete, oboare sau targuri. Din fericire, datorita...

Sprijin financiar pentru producatorii de tomate

de Stanciu Ioana
30 Ian 2017
Producatorii agricoli din Romania vor fi sustinuti printr-un program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel...

Vesti bune pentru producatorii romani: Metro creste miza pe oferta de legume si fructe romanesti

de Adela Simonescu
07 Iul 2014
Acum aproximativ 2 ani, Retailerul Metro Cash and Carry a dat la apa programul "De-ale noastre", considerat primul program destinat sustinerii...

Dacian Ciolos: Producatorii agricoli din Romania trebuie sa isi sporeasca capacitatea de colectare si stocare

de Adela Simonescu
27 Mai 2014
Comisarul european, Dacian Ciolos, a declarat ca producatorii agricoli din Romania trebuie sa fie mai bine organizati din punct de vedere al...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]