Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania ar putea fi pe primul loc in UE la productia de grau si porumb

de Adela Simonescu 02 Apr. 2012 4346
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform datelor oferite de Institutul National de Statistica, randamentul la productie pentru grau si porumb a fost doar 50% din cel inregistrat de Franta. De aceea, Romania s-a clasat pe loc secund, dupa Franta, la productia de grau si porumb. Analistii ZF noteaza ca o crestere a randamentului cu 20 de procente ar aduce Romania pe primul loc la productia de grau si porumb in Uniunea Europeana.

2011 este considerat a fi cel mai bun an agricol al Romaniei, din ultimii cinci ani. Fermierii au obtinut recolte de cca 20.8 mil tone de cereale, suma in crestere cu 24 de procente fata de productia din anul 2010, noteaza ZF.

Una dintre cele mai serioase probleme cu care se confrunta agricultorii romani este cea a nivelului scazut al productivitatii medii la hectar. Analistii ZF mai noteaza si faptul ca este nevoie de investitii in sisteme de irigatii, in utilaje agricole, seminte, pesticide sau ingrasaminte.

Conform datelor Bancii Mondiale, fermierii romani folosesc doar un sfert din cantitatea de ingrasaminte si pesticide folosite de mari producatori agricole din Germania si Franta.

De asemenea ZF mai noteaza ca anul trecut producatorii romani au obtinut 4,4 tone de porumb la hectar, timp in care Franta a produs 8,7 tone pe hectar. In aceasta situatie, Romania a strans 11,6 milioane de tone de porumb de pe 2,6 milioane de hectare si Franta a obtinut 15,7 milioane de tone de pe 1,5 milioane de hectare.


Tags: fermieri romaniproductivitate la hectarproductie porumbproductie graugrau si porumb romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]