Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 afaceri in agricultura pentru 2018

de Alina Constantinescu 22 Feb. 2018 4919
3.75 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca va ganditi sa incepeti o afacere in agricultura, atunci trebuie sa va indreptati atentia catre cele care au un potential ridicat in 2018, pentru care exista piata de desfacere. Tot mai multi romani care au pamant la tara se orienteaza catre culturi exotice, in defavoarea celor traditionale.

Cand spuneti "afaceri in agricultura" va ganditi in primul rand la culturile traditionale. Insa, in cautare de castiguri si din cauza concurentei acerbe, fermierii romani s-au orientat spre alte culturi precum lavanda, catina, sofran, aronia sau trandafiri. Cu o mica suprafata de teren, cu rabdare si putere de munca, o familie din mediul rural poate sa dezvolte o afacere profitabila in agricultura.

Asadar, iata 5 afaceri agricole pentru 2018:

1. Cultura de sofran

Sofranul este nu doar cel mai scump condiment din lume, ci si cel mai scump aliment, mai scump decat caviarul, carnea de vita Kobe, otetul balsamic. Sofranul necesita soluri lutoase, bine drenate si uscate, obisnuite, de gradina.

La pregatirea solului este, totusi, foarte importanta evitarea stagnarii apei, ceea ce este foarte periculos pentru aceasta cultura, astfel incat solul este adesea pregatit in creste pentru a scurge apa. Florile de sofran sunt efemere. In cazul in care acestea sunt expuse pentru prea mult timp la vreme insorita, cu vant sau ploaie, stigmatele si stilurile lor isi pierd culoarea si calitatea, iar parfumul li se deterioreaza. Prin urmare, florile trebuie sa fie culese zilnic in timpul infloririi si in orice alta zi, la inceputul si la sfarsitul perioadei de inflorire.

Varietati de sofran:

– Crocus chrysanthus, originara din Grecia si turcia, este ideal pentru ghivece. Culoarea florilor variaza
de la galben-palid pana la galben-portocaliu.
– Crocus flavus este o specie robusta cu flori galben-portocalii.
– Crocus sieberi infloreste la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii.
– Crocus speciosus, originar din europa de Sud-est si din asia, infloreste toamna si are flori de culoare
albastru-violet.

2. Cultura de trandafiri

Antreprenorii romani care vor sa intre in afaceri in agricultura pot miza si pe cultivarea trandafirilor, care genereaza profituri bune. Trandafirii contin substante active importante precum: ulei volatil, tanin, derivati flavonici, aldehide terpenice, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, vitamine (A, B2, C, K). Tocmai de aceea ei sunt folositi cu succes in industriile: farmaceutica, cosmetica si alimentara. Planta este folosita sub forma de ulei, pomezi, tincturi, aromoterapie, bai si ceaiuri.

Perioada de plantare este toamna sau primavara. Toamna prefera lunile octombrie – noiembrie, iar primavara, lunile martie – aprilie.

Prin distilare, din petalele de trandafir se obtine unul dintre cele mai pretioase uleiuri esentiale din lume.

Afla cum sa infiintezi o plantatie de trandafiri >>

3. Cultura de catina

Supranumita „ginsengul romanesc“, catina este la mare cautare atat in tara cat si peste hotare deoarece fructele sunt utilizate in industria farmaceutica, in cea alimentara si in cosmetica. Catina nu se o cultura pretentioasa putand fi cultivata cu succes in Romania.

Antreprenorii interesati de cultura de catina trebuie sa stie ca planta rezista la temperaturile ridicate cat si la gerurile din timpul iernii. Are capacitatea sa valorifice diverse tipuri de sol, de la cele sarace, degradate, erodate pana la soluri bogate in humus si elemente minerale (cernoziomuri).

Se aleg terenurile expuse la soare (orientare S, S-V si S-E) si se stabilesc distante de plantare care sa nu conduca la umbrirea reciproca a plantelor.
 
4. Cultura de lavanda

O alta planta la mare cautare in Romania datorita proprietatilor benefice pe care le ofera sanatatii este cultura de lavanda. Lavanda este cultivata de mii de ani pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice. Cel mai frecvent, preparatele din levantica sunt disponibile sub forma de flori uscate, tinctura, infuzie, ceaiuri si ulei esential.

Cele 5 mari avantaje ale unei afaceri cu lavanda:

1. Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania;
2. Nu este pretentioasa – suporta foarte bine temperaturile scazute si seceta, iar bolile nu prea se lipesc de ea;
3. Butasii de lavanda rezista chiar si 15 ani, deci poti exploata aceasta cultura pe termen foarte lung;
4. Poti obtine chiar si 3 recolte intr-un an;
5. Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esential, aranjamente si decoratiuni pentru diferite evenimente

5. Cultura de aronia

Ce face Aronia atat de deosebita? Arbustul acesta produce fructe ce contin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele sau rodiile si sunt folosite pentru tratarea mai multor boli. Aronia este un remediu natural pentru pierderea memoriei, sindrom metabolic, diabet si cancer. De asemenea,  poti consuma aronia pentru sanatatea creierului. Aronia ajuta la scaderea glucozei si este benefica in caz de diabet.
 
Diverse soiuri de Aronia pot creste si in Romania ca o cultura de fructe pentru consum propriu, in scopuri comerciale sau pur si simplu ca peisaj ornamental. Practic, avand in vedere beneficiile pentru sanatate si faptul ca este usor de intretinut, este recomandat ca oricine are un petec de pamant sa planteze cel putin cativa arbusti pentru consum propriu sau mai multi daca se gandeste sa valorifice fructele de Aronia.

Descopera si alte afaceri profitabile in agricultura >>



Tags: afacere in agriculturaafacere profitabila in agriculturaafaceri in agricultura pentru 2018afacere agricolaidei de afaceri in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Cele mai profitabile 10 idei de afaceri in agricultura

de Ideideafaceri.ro
07 Oct 2019
Vrei sa ai succes in agricultura in 2019? Iata 10 idei pe care le poti aplica pentru a-ti obtine profitul mult dorit! Daca dispui de cateva sute...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]