Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 8 sfaturi pentru cea mai buna ingrijire a pomilor fructiferi

de Victor Oancea 13 Iun. 2011 11246
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea pomilor fructiferi a devenit o afacere extrem de profitabila in zilele noastre. Din ce in ce mai multi antreprenori demareaza afaceri in acest domeniu dar nu inteleg pe deplin cat de important este sa ingrijesti arbustii pentru a influenta in mod benefic calitatea si cantitatea productiei obtinute.

Haideti sa vedem cele mai importante 8 sfaturi de ingrijire a pomilor fructiferi:
1.    Arbustii fructiferi se planteaza primavara – martie/aprilie- sau toamna – octombrie/noiembrie pentru o productie considerabila.

2.    Dati o forma buna pomilor de cand incep sa se inalte. Cu alte cuvinte, trebuie sa taiati crengile care nu permit dezvoltarea unui singur trunchi puternic.  Ramificarea va aduce o productie neuniforma si de calitate defectuoasa din cauza ca se va restrictiona accesul la lumina pentru crengile acoperite de trunchiul care se va dezvolta mai bine.

3.    Crescatorii de arbusti fructiferi trebuie sa identifice cat mai curand ramurile care nu sunt roditoare si sa le indeparteze sau sa le altoiasca. Acestea acopera alte ramuri roditoare si reprezinta bariere pentru lumina solara.

4.    Solul in care se dezvolta arbustii fructiferi trebuie fertilizat cu ajutorul gunoiului de grajd la fiecare doi ani.

5.    Taierea pomilor fructiferi in timpul primaverii –in luna martie, de obicei- se face in momentul in care nu se mai prevad perioade de ger. Marul este unul dintre cei mai rezistenti arbusti. Restul pot fi afectati considerabil daca se efectueaza taieri inainte de luna martie.

6.    Daca detineti o livada intr-o zona mai secetoasa este necesar sa udati pomii fructiferi de patru ori pe an. Nu-I udati prea des pentru a preveni dezvoltarea radacinilor la suprafata solului.

7.    Crengutele care cresc prea apropiate unele de celelalte sau pe verticala pot fi taiate pentru a imbunatati productia de fructe. De asemenea, tineti cont ca ramurile care cresc pe orizontala sau la inclinatii de 30-45 de grade sunt cele mai roditoare.

8.    Ramificarea crengilor pe orizontala poate determina o mai buna dezvoltare a arbustilor si o marire a cantitatii de fructe produse. Se pot lega sacuti cu greutati de crengile arbustilor pentru a se obtine o forma si o pozitie potrivita.




Tags: ingrijirea arbustilor fructiferiingrijirea pomilor fructiferi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]