Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabara: Vom solicita ca Romania sa nu fie obligata sa vanda teren agricol nerezidentilor, pana in 2020.

de Adela Simonescu 20 Ian. 2012 3896
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii, Valeriu Tabara a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinute la "Saptamana Verde" ca Romania va sustine sesiune de negocieri cu Uniunea Europena pentru a nu fi obligati sa vindem teren agricol catre nerezidenti, pana in anul 2020.

"Romania nu este pregatita la aceasta data pentru a deschide fondul funciar si fondul agricol si in acest sens vom face un demers catre UE pentru a ne permite prelungirea termenului dupa 2016, astfel incat tara sa nu fie obligata sa vanda teren agricol catre nerezidenti, asa cum au mai facut si alte state. Sigur ca ramane sa vedem pozitia UE si capacitatea noastra de negociere, dar aceasta este pozitia MADR si a Guvernului Romaniei", a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii a mai delcarat ca Romania trebuie sa inceapa procesul de vanzare de teren catre nerezidenti din 2016, prin conditiile stipulate de tratatul de aderare.

In prezent, in Romania, un procent estimativ de 7-8% din intreaga suprafata arabila a Romaniei apartine nerezidentilor, cetatenilor straini.

Topul investitorilor straini ne arata faptul ca Italia detine cca 24%, Germania detine 15 procente si tarile arabe detin aproape 10 procente.

De asemenea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii a mai precizat faptul ca preturile la terenuri au crescut, de la 1500-2500 de euro pe hectar, anul trecut, la preturi estimative de 4000-5000 de euro pe hectar.


Tags: preturi terenuriinvestitori straini terenuriteren agricolterenuri agricole nerezidenti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]