Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru producatorii romani: Metro creste miza pe oferta de legume si fructe romanesti

de Adela Simonescu 07 Iul. 2014 3720
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acum aproximativ 2 ani, Retailerul Metro Cash and Carry a dat la apa programul "De-ale noastre", considerat primul program destinat sustinerii micilor producatori locali de legume, initiat de un mare retailer din Romania.

Sub marca "De-ale noastre" sunt disponibile legume si fructe furnizate de cca 200 de agricultori din regiunea Poiana Mare si imprejurimi. Produsele adunate sub aceasta marca sunt comercializate in reteaua de magazine din toata tara, cu o investitie estimativa a acestui proiect de aproximativ jumatate de milion de euro.

Recent, reprezentantii Metro au declarat ca se continua investitia in acest proiect, crescand cu 30 de procente ofera de legume si fructe romanesti.

Astfel, retailerul va aduce pe rafturi noi produse, precum fructele de padure, ciupercile si broccoli, numarul total de sortimente de legume si fructe autohtone ajungand la 45, noteaza AgroRomania.ro.

„Continuam sa investim in acest program care aduce beneficii atat producatorilor de fructe si legume, cat si clientilor si consumatorilor care se pot bucura astfel, de gustul si mirosul autentice al produselor de origine controlata, obtinute prin tehnici traditionale de cultivare. Avem alaturi de noi parteneri din 33 de localitati, din noua judete ale tarii, si ii sprijinim sa practice o agricultura sustenabila, sa se dezvolte si sa contribuie, in acest mod, si la dezvoltarea comunitatilor locale”, a declarat Gilles Roudy, directorul generalal  Metro Cash and Carry Romania.

Cele peste 45 de sortimente de fructe si legume sunt disponibile in reteaua magazinelor Metro, in intervalul mai-decembrie 2014. In lunile iunie-septembrie este perioada de varf, cand la raft se gaseste cea mai mare varietate de legume si fructe.

Mai mult, la raft se gasesc si informatii cu privire la orginea fructelor si legumelor, precum si metodelor de productie utilizate. Fructele si legumele vandute sub acest brand sunt urmarite din momentul semanatului si pana cand ajung pe rafturile magazinului.

 


Tags: afaceri agricolelegume romanestifructe romanesti in metro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]