Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune: Sunt fonduri europene pentru a reabilitata toata reteaua secundara de irigatii

de Victor Oancea 09 Mai. 2014 2916
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca exista fonduri europene suficiente pentru reabilitarea intregii retele secundare e irigatii, precizand ca banii sunt prevazut in programul de finantare PNDR 2014 - 2020.

Daniel Constantin a fost la Tulcea pentru a prezenta programul PNDR 2014-2020 si a anuntat cu aceasta ocazie ca un mare accent se va pune pe procesul de reabilitare a intregii retele secundare de irigatii, fondurile necesare fiind disponibile.

Ministrul Agriculturii considera ca aceste demersuri sunt total fondate, avand in vedere faptul ca statiile de irigatii sunt foarte vechi , uzate fizic si moral, cu un consum foarte mare de energie si cu pierderi foarte mari. In final, pierderile sunt platite din buzunarul fermierilor.

„Avem fonduri europene pentru toata infrastructura secundara a sistemului de irigatii la nivel national si, spre comparatie, va pot spune ca daca in perioada 2007-2013 am avut 60 de milioane de euro, in urmatorul PNDR, am marit suma cu 370 de milioane de euro. Sigur, ca si in aceasta perspectiva actualul program nu ne-a multumit, astfel ca astazi avem contracte semnate si in faza de investitii in valoare de 140 de milioane de euro”, a declarat ieri Daniel Constantin.

Ministrul a mai declarat ca anul acesta, pretul apei finale va fi redus cu 30 de procente, datorita faptului ca ANIF cumpara energie mai ieftina. „Trebuie sa spun ca pretul apei finale scade in acest an cu pana la 30 la suta, datorita faptului ca Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare poate cumpara energie electrica de pe OPCOM. Astfel, in aceasta primavara, ANIF a cumparat energie cu 160-170 MWh, in timp ce anul trecut a achizitionat energie la un pret de 235-240 de lei pe MWh”, a mai precizat ministrul, citat de AgroRomania.ro.

Mai mult, Daniel Constantin a mai precizat ca prin intermediul viitorului PNDR, se intentioneaza sprijinirea tuturor fermierilor ce activeaza in acest moment in zona de subzistenta. Acesta a mai subliniat ca in curand, Comisia Europeana va decide modul in care vor fi alocate fondurile prin program: "Daca nu vom putea avea o suma dedicata Deltei Dunarii, prin Instrumentul Teritorial Integrat, vom avea punctaj suplimentar pentru fermierii din aceasta zona, iar cei care vor sa investeasca in aceasta zona vor avea prioritate la finantare si sumele alocate vor putea depasi 180 de milioane de euro. Acest lucru va fi stabilit in curand de Comisia Europeana”.


Tags: irigatiisistem irigatiireabilitare retea irigatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]