Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei o afacere in mediul rural? Acceseaza fonduri europene pentru o pensiune turistica!

de Alina Constantinescu 08 Dec. 2017 4740
4 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agroturismul poate fi considerat un stimulent pentru dezvoltare in multe zone rurale. Avantajele economice oferite de agroturism sunt multiple, plecand de la crearea locurilor de munca si cresterea veniturilor familiale, pana la revitalizarea activitatilor mestesugaresti.

Regiunea Nord-Vest a Romaniei, din care face parte si judetul Salaj prezinta un potential turistic ridicat, avand un relief deosebit de atractiv, resurse hidrominerale si termale, o varietate de vestigii si monumente istorice, obiective religioase si culturale, aici desfasurandu-se o serie de manifestari etnografice.

Fodor Mariana Lacramioara din comuna Napradea, judetul Salaj, a luat in calcul faptul ca nu exista nici o pensiune turistica pe o raza de aproximativ 10 km, asadar s-a gandit sa acceseze fonduri europene pentru propria afacere in agroturism. Proiectul de finantare, in valoare de aproximativ 82.000 euro, a fost implementat in iunie 2014.

Zonele montane din Romania asigura numeroase oportunitati pentru practicarea agroturismului. Astfel, prin agroturism se ofera posibilitati de dezvoltare a spatiului rural, datorita patrimoniului natural si cultural specific Romaniei – arii naturale vaste, mostenire culturala deosebita, ospitalitatea locuitorilor din mediul rural.

Pentru valorificarea frumusetilor naturale si pentru promovarea traditiilor din zona Tisaului, familia Tanase a pus bazele unei pensiuni agroturistice in comuna Tisau, judetul Buzau. Proiectul a vizat imbinarea activitatilor agricole din cadrul gospodariei familiei cu activitati turistice specifice si crearea de noi locuri de munca.

O alta antreprenoare, Andreea Zamfir, a accesat fonduri europene pentru deschiderea unei pensiuni turistice, iar dupa parcurgerea unui drum anevoios, in 2011, visul sau a devenit realitate. Pensiunea Valea Sipotului este amplasata la aproximativ 10 km de statiunea Sinaia, pe o suprafata de peste 30.000 mp, cu larga deschidere la Drumul National 71, ce face legatura intre Targoviste si Sinaia.

Pensiunea turistica reprezinta o idee demna de luat in seama si pentru Ungurenus Mihail din comunca Corbi, judetul Arges, care a infiintat o plantatie pomicola cu fonduri europene din cadrul PNDR 2007-2013, iar mai tarziu a beneficiat din nou de bani europeni pentru dezvoltarea unei pensiuni turistice in zona Valea Raului Doamnei.

Citeste Afacerea de succes a unui antreprenor din Arges: agroturism in 'Livada Bunicului' >>


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 13, anul II, februarie 2015


Tags: pensiune turisticafonduri europeneafacere in mediul ruralpensiune agroturistica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro

de Idei de afaceri
29 Nov 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...

Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro

de Idei de afaceri
29 Ian 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...

Un fermier a accesat fonduri europene de 20.000 de euro pentru propria afacere in agricultura

de Idei de afaceri
03 Mai 2017
Romania are inclinare spre traditie si agricultura ecologica, si cum in ultimii ani consumatorii se indreapta catre alimentatia bio, eco,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]