Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 afaceri agricole de inceput in 2014, in Romania!

de Ilinca Dobrescu 15 Oct. 2013 4137
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din 2013 mai avem tare putin. Ne apropiem de un alt an bun pentru agricultori. Mai presus de orice, trebuie sa recunoastem ca riscul este cuvantul la ordine de zi pentru agricultori. Unii spun ca va fi un an bun pentru grau si altii ca va fi un an bun pentru rapita.

Nu poti sa stii clar la ce conditii climatice sa te astepti, nici la sprijinul financiar de care vei beneficia. Modificari pot aparea oricand, insa un lucru este sigur: ca vei incepe o afacere agricola!

Pentru cei care sunt gata sa porneasca afaceri agricole in 2014, iata cateva optiuni interesante:

1. Afaceri agricole cu lavanda

De la an la an, cererea pentru lavanda a crescut in mod considerabil si ultimul lucru pe care l-am face ar fi sa ignoram aceste date. Daca aveti teren in mediul rural, daca va bucurati de conditii climatice optime pentru cultura lavandei, noi va uram succes. Este una dintre culturile cu cele mai bune productii la hectar. Preturile sunt pe masura, mai ales daca investiti si in uscatoare de calitate.

2. Afaceri agricole cu trandafiri
Trandafirii nu raman simple roze pe care le daruim celor mai scumpe femei din viata noastra. Din trandafiri extragem ulei esential care se comercializeaza la preturi uimitoare. Trandafirii sunt utilizati si in industriile cosmetica, alimentara, farmaceutica si nu numai! Cultura de trandafiri se poate transforma intr-o afacere extrem de banoasa.

3. Afaceri agricole cu afine si coacaze
Afinele si coacazele sunt doua dintre acele fructe pentru care nivelul de cerere este intotdeauna ridicat. Afinele si coacazele stau la baza a numeroase produse: sucuri, gemuri si dulceturi, siropuri, ceaiuri si tincturi, lotiuni si creme, geluri de dus si nu numai.

4. Afaceri agricole cu catina
Cultura catinei albe (Hippophae rhamnoides) si-a castigat deja celebritatea din punct de vedere al rentabilitatii, desigur, in tari ca Germania, Italia, Suedia, Finlanda, Rusia, Mongolia sau China. Pe piata europeana, fructele proaspete de catina, certificate BIO si recoltate obligatoriu prin detasarea ramurilor si separarea fructelor in stare congelata, se vand cu 1,6 - 1,8 euro/kg.

5. Afaceri agricole cu goji, aronia sau merisoare!
Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale Merisorului? Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia? Si daca nu ai aflat inca, iti spunem noi!  Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Le poti obtine direct de pe plantatia ta! Trebuie, inainte de toate, sa cunosti toate informatiile care te vor ajuta sa incepi afacerea in mod corect.



Tags: afaceri agricoleafaceri agricole cu gojiafaceri cu merisoareafaceri agricole cu catina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]