Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 afaceri agricole de succes extrem in 2014!

de Victor Oancea 22 Ian. 2014 4831
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii au spirit antreprenorial si deja stam destul de bine la acest capitol. Mediul de afaceri din Romania a inceput sa se dezvolte la pas alert iar romanii sunt deschisi catre noi oportunitati de afaceri, mai ales catre afaceri agricole noi si cu potential mare de dezvoltare.

Iata si cele 5 afaceri agricole de succes in 2014:

1. Afaceri agricole cu lavanda.
Lavanda reprezinta o cultura deja faimoasa in Franta si Spania. Ce nu am da sa putem sa detinem un petec de teren chiar in Provence. Evident, putem sa cultivam lavanda si in Romania, cu sanse maxime de succes.

Lavanda reprezinta materie prima folosita in industria farmaceutica, in industria cosmetica, in industria remediilor naturiste si nu numai!


2. Afaceri agricole cu canepa. In urma cu cativa ani, cultura canepii reprezenta un interes major in Romania. In momentul de fata, importam seminte certificate din punct de vedere ecologic, cat si seminte necertificate BIO. Preturile sunt mari si nivelul de cerere nu este inca acoperit de oferta de pe piata interna.


3. Afaceri agricole cu andive cultivate in sistem ecologic. Andiva (Cichorium inthybus var. foliossum) se mai numeste cicoare de vara, cicoare de Bruxelles, cicoare Witloof sau cicoare salbatica. Andivele se vand la preturi uimitor de mari si la desfacere si in marile magazine din tara si de peste hotare.

Pentru cei interesati, andivele sunt rezistente la temperaturile scazute si nu trebuie udate foarte des. Au nevoie de multa lumina si de eforturi serioase pentru ingrijire. Evident, si profiturile sunt pe masura eforturilor.


4. Afaceri agricole cu brocoli cultivat in sistem ecologic. Nici in cazul culturilor de brocoli lucrurile nu stau mai rau. Profiturile care se pot obtine sunt mari si nivelul de cerere este din ce in ce mai puternic.

Cat despre conditiile de cultivare, aceasta leguma miraculoasa are nevoie de temperaturi moderate, de pamant cu ingrasament natural si de conditii optime de irigare. Solul trebuie sa fie fertil, bogat si irigat corespunzator. Brocoli are nevoie de lumina din plin si de un pH de minim 5,5 si maxim 6,5.


5. Afaceri agricole cu bame
In cazul bamelor discutam despre concurenta redusa si pret de desfacere foarte mare. In principiu, daca solul este potrivit si daca tinem cont de regulile de cultivare, irigare si fertilizare, rentabilitatea culturii de bame este foarte ridicata.

Recoltarea bamelor se face din luna iulie si pana in luna octombrie, cel mai tarziu. Recoltarea se efectueaza manual si aduce profituri superbe agricultorilor priceputi.


sursa foto: freegreatpicture.com



Tags: afaceri agricoleafaceri agricole cu bameafaceri agricole cu brocoliafaceri agricole in romaniaafaceri agricole in 2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]