Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de succes cu bani europeni. Trecerea de la agricultura de subzistenta la progres

de Alina Constantinescu 08 Mai. 2017 3973
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cererea tot mai mare de produse bio face ca afacerile din agricultura sau industria alimentara sa fie retete sigure de succes. Romania are un potential ridicat pentru productia de legume si fructe, fapt datorat in principal fertilitatii naturale ridicate a solurilor si a diversitatii climei.

In ultimii ani, piata legumelor si fructelor proaspete este in continua crestere. Tendinta este de orientare a consumului catre legumele si fructele produse pe plan local, considerate mai sanatoase si cu gust mai bun fata de cele provenite din alte tari. Un context favorabil pe care fermierul Marius Dumitru a stiut sa il exploateze. Ferma lui se afla in Targu Frumos, la doar 45 de km distanta de Iasi.

A intocmit un plan de afaceri si a accesat fonduri europene pentru marirea dimensiunii exploatatiei

Intreprinzatorul indeplinea conditiile de eligibilitate privind dimensiunile economice, era inscris in Registrul agricol si deja isi comercializa o parte din productie. Asa ca a pregatiti proiectul si a accesat fonduri europene pentru marirea dimensiunii exploatatiei si modernizarea acesteia.

Obiectivul general al proiectului a fost cresterea competitivitatii fermei prin marirea dimensiunii si modernizarea tehnologiilor. Obiectivul specific a avut in vedere sporirea productiei si diversificarea acesteia.

Planul de afaceri pe care l-a intocmit reflecta urmatoarele: productia destinata comercializarii sa creasca cu 20%, iar dimensiunea economica a exploatatiei sa sporeasca cu minimum 3 unitati de dezvoltare economica (UDE).

Asadar, proiectul a fost finalizat cu succes, conditiile de continuare a finantarii la evaluarea de 3 ani de la debutul investitiilor fiind indeplinite.

Antreprenorul a urmat cursuri de pregatire profesionala

Marius Dumitru a urmat un curs de pregatire profesionala prin Masura 111 "Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte". Ca urmare, el a reusit sa implementeze cu succes proiectul datorita unui management eficient, dar si a unui context favorabil corect inteles: cererea in crestere de legume timpurii autohtone, in principal pe piata din Iasi.

Proiectul a fost sustenabil deoarece prin marirea dimensiunii fermei si modernizarea bazei materiale s-au creat premise favorabile de continuare si dezvoltare a afacerii.


Sursa: Revista "Bune practici", RNDR, nr. 20, anul II, mai 2015


Tags: fermaafacere in agriculturaplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea...

Vanzarea produselor provenite de la ferma de struti

de Idei de afaceri
02 Feb 2023
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare. In acest sens, produsele provenite de la ferma de struti...

Ferma ecologica de gaini Brahma. Detaliile investitiei

de Idei de afaceri
08 Ian 2024
Pentru constituirea fermei de gaini Brahma este necesar un teren de 500 m, aflat in posesia intreprinzatorului. Activitatea se poate desfasura in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]