Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole cu capsuni: Cei mai aprigi daunatori ai plantatiilor de capsuni

de Ideideafaceri.ro 04 Iul. 2012 8847
3.75 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Capsunii sunt unii dintre cei mai valorosi arbusti fructiferi din intreaga lume. Capsunele sunt fructe apreciate pentru gustul lor delicios, pentru prospetimea si aportul vitaminic generos. Iata cateva detalii referitoare la cei mai aprigi daunatori care afecteaza plantatia de capsuni, conform ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":

"Principalii daunatori ai capsunului sunt:
Gandacul capsunului (Galerucella tenella)
este un coleopter, insecta specifica, care in stadiu larvar face galerii si depune ouale pe coletul capsunilor. Cand ies larvele, acestea distrug plantele. Lupta este dificila si consta in indepartarea si arderea plantelor atacate. Este putin raspandit si izolat.

Gargarita neagra (Anthonomus rubi) este o insecta mica de 2-3 mm, cu corpul acoperit cu peri fini. Ierneaza ca adult in pamant sau printre resturile vegetale, iar primavara femela depune ouale in bobocii florali. Larvele, pe masura ce se dezvolta, distrug florile incepand cu pistilul si staminele. In urma atacului pe plante gasim boboci florali uscati, iar in interior larve in diferite stadii de dezvoltare sau chiar nimfe. Dupa transformarea in adulti, acestia se retrag in sol, unde hiberneaza.

Gandacul paros (Epicometis hirta) este o insecta care distruge organele florale in timpul infloritului, putand compromite cultura la un atac sever.

Viermii albi (Melolantha melolontha), desi nu sunt specifici, prin larvele lor distrug radacinile si
rizomii capsunilor, producand mari pagube, uneori adevarate dezastre.

Viermii sarma (Agriotes) ataca la fel ca si larvele de carabus si se combat in acelasi mod.

Paianjenul capsunului (Tarsonemus fragarie). Acesti acarieni galbeni, uneori din greseala socotiti ca pureci, au 6-7 generatii pe an si provoaca mari pagube frunzisului incepånd din luna aprilie. In perioada lunilor calde, plantele devin galbejite, pipernicite parca ar suferi de atacul unui virus. Acest daunator are posibilitatea de a se inmulti foarte mult iar raspandirea se face usor prin stoloni.

Paianjenul rosu (Tetranychus urticae). Se aseamana mult cu precedentul, adultii fiind de culoare galbena-rosiatica, ceva mai mari. Ei ataca fata inferioara a frunzelor, care capata o tenta cenusie, apoi frunzele se usuca; irigarea si udarile repetate limiteaza extinderea atacului.

capsunilor (Meloidogyne sp., Aphelenchoides fragariae, Ditylenchus dipsaci) sunt niste viermi mici, microscopici, care traiesc in frunzele tinere si muguri si provoaca ..."



>>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate detaliile necesare demararii unei afaceri agricole profitabile cu capsuni in cadrul ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".


Tags: plantatie de capsuniplantatii capsunidaunatori capsuniafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]