Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole de record: Anul acesta am cultivat rapita!

de Victor Oancea 22 Aug. 2014 3557
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Recent, surse media afirmau ca cea mai mare crestere procentuala ar urma sa se inregistreze insa in cazul Romaniei, unde productia de un milion de tone estimata pentru acest an ar putea fi cu 52 la suta mai mare decat cea realizata anul trecut.

Conform declaratiilor ministrului Agriculturii, 2014 a adus o productie de 1,1 milioane de tone. Agricultorii care au ales anul acesta rapita, au declarat ca sunt total multumiti, obtinand productii record.

Aceasta situatie a fost confimata si de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta a declarat ca  s-a inregistrat cea mai buna productie din cei 44 de ani de cand a inceput sa se cultive rapita in Romania.


Productia de rapita de anul acesta a atins 1,1 milioane de tone, productie dubla fata de anul trecut. „La rapita avem cea mai buna productie din 1970 incoace. Ca sa fiu mai exact, anul acesta avem o productie de 1,089 milioane de tone, aproape dublu fata de anul trecut, de exemplu”, a declarat in cursul zilei de azi Daniel Constantin.

Conform specialistilor, in anul 1975, in Romania se produceau 17.288 de tone de rapita.
- in 1980 - 18.865 de tone
- in 1989 - 17.985 de tone
- in 2005 - 147.000 de tone
- in 2010 - 943.000 de tone
- in 2013 - 647.811 de tone
- in 2014 - 1.1 milioane de tone

„Este o veste foarte buna, in ciuda ploilor abundente si a inundatiilor, in special din luna iulie, care ne-au cauzat probleme. M-am consultat deja cu fermierii si vineri voi prezenta, in timpul vizitei de lucru pe care o voi face in judetul Mehedinti, rezultatele pe care le avem la productiile de grau, orz, secara, orzoaica, porumb si, cum spuneam deja, la rapita”, a declarat Daniel Constantin, citat de AgroRomania.ro.

Conform datelor Ministerului Agriculturii, piata de rapita este estimata anul acesta la 350 de milioane de euro. Tinem cont ca cca 80% din productie se exporta.

Din rapita se produce ulei si combustibili biodiesel. Discutam despre o afacere extrem de profitabila pentru romanii care detin teren arabil si pentru cei care urmeaza sa investeasca in domeniu.


Uniunea Europeana constituie cel mai important producator de rapita la nivel mondial iar productia de anul acesta va fi una mai mare ca de obicei, in special datorita recoltelor bogate din Romania, Germania si Marea Britanie.
 


Tags: rapitaafacere cu rapitaafaceri agricoleafacere in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]