Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole de top - cultura de cimbru, lamaiora

de Idei de afaceri 03 Mar. 2016 5360
4.78 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cimbrul de cultura (lamaioara) este o specie aromatica, cunoscuta si utilizata in scop terapeutic de mult timp. Poate fi folosit in compozitia unor produse cosmetice, in scop ornamental si ca planta melifera.

Cimbrul de cultura se cultiva pentru partea aeriana (Thymi herba) prelucrata in forma verde sau uscata, pentru obtinerea uleiului volatil.

Continutul in ulei volatil poate varia, in functie de conditiile de cultivare si cele climatice intre 0,2 si 0,9%, in materialul proaspat si intre 0,5 si 2,65% in cel uscat. Pe langa ulei volatil, cimbrul de cultura mai contine si flavonoizi, taninuri si acizi organici, pentozani si vitaminele C si B1 (Viorica Cucu si colab., 1982).

In scop terapeutic, datorita unui complex de compusi, cimbrul poate fi utilizat in diverse afectiuni ale aparatului respirator, precum sinuzite, bronsite, raguseli, tuse convulsiva.

Poate intra, de asemenea, si in componenta unor ceaiuri contra colicilor, a ceaiului pectoral s.a. Uleiul volatil se mai poate utiliza drept dezinfectant in apa de gura, gargarisme sau pentru paste de dinti.

Cimbrul de cultura mai poate fi folosit si in cosmetica sub forma de lotiuni, iar herba uscata se mai utilizeaza in diverse preparate alimentare, de tipul conservelor sau ca si condiment (L. Muntean, 1990).

Aceasta specie de cimbru poate fi cultivata si in scop ornamental si este, de asemenea, o apreciata planta melifera.

Cum sa lansezi o afacere cu cimbru de cultura.


Cerintele fata de clima si sol ale cimbrului de cultura

Cimbrul de cultura este o planta pretentioasa fata de factorii climatici. Are cerinte ridicate de temperatura, fiind afectat in iernile cu temperaturi nu foarte scazute, dar cu vanturi puternice si fara zapada.

Este o specie rezistenta la seceta, dar in primele faze de vegetatie are nevoie de o cantitate mai mare de apa pentru o dezvoltare cat mai uniforma.

Cimbrul de cultura este o planta iubitoare de lumina, necesara acumularii uleiului volatil. Reuseste pe toate tipurile de sol si se poate cultiva in zonele favorabile din sudul si vestul tarii. Totusi, cele mai bune recolte de cimbru se obtin pe solurile profunde, bine drenate, cu fertilitate buna, afanate si care se incalzesc usor.

Cum sa lansezi o afacere cu cimbru de cultura.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafacere agricolacimbrucimbru de culturacultura de cimbru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Afacere cu microplante. 10.000 de euro pe luna pornind de la un simplu kit de microplante

de Idei de afaceri
04 Nov 2022
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]