Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole profitabile cu anason!

de Ideideafaceri.ro 16 Mai. 2012 6387
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anasonul este originar din regiunea mediteraneana. In tara noastra exista foarte putini cultivatori de anason.

In 2014, doar 5 fermieri au solicitat sprijin cuplat de la APIA, pentru cultura de anason, intre care si Vasile Toma din comuna Dulcesti.

Anasonul este utilizat pentru producerea baturilor, pentru aroma sa, iar uleiul de anason este folosit in industria cosmetica ( ca adaos la parfumuri, sapunuri etc.).

De la anason se folosesc fructele care sunt foarte bogate in ulei volatil si au actiune stimulativa asupra poftei de amncare. Ceaiul de anason se mai utilizeaza ca expectorant sau pentru calmarea colicilor si eliminarea viermilor intestinali.

Este cultivat si folosit in terapeutica inca din antichitate de catre civilizatii din India, China si apoi de catre arabi. In Europa, anasonul a fost introdus de catre romani. A fost cultivat in Spania in anii 1300 si apoi s-a extins in restul Europei.

Cele mai favorabile zone pentru cultura anasonului in tara noastra sunt cele de sud, in judetele Constanta, Dolj, Timis, Ialomita, Teleorman si Olt. Anasonul prefera un climat calduros si este pretentios fata de umiditate. Anasonul este caracterizat de o temperatura minima de germinatia de 3 grade Celsius.

Anasonul este sensibil la temperaturi mai scazute si la seceta din fazele de germinat-rasarit. De asemenea, anasonul este afectat si de excesul de umiditate care ingreuneaza foarte mult polenizarea si favorizeaza aparitia bolilor si innegrirea fructelor.

De asemenea, este esential de retinut faptul ca anasonul trebuie sa fie cultivat dupa plante care lasa terenul fara resturi vegetale si fara buruieni.

Cele mai bune premergatoare pentru anason sunt leguminoasele pentru boabe, dar si cerealele paioase, ca de exemplu: grau, secara, triticale sau orz, bine intretinute si fertilizate.

Mai mult, avand in vedere coacerea esalonata a fructelor, recoltarea este dificil de realizat. Astfel, se poate face recoltarea direct cu combina, atunci cand 50-60% din fructele de anason au ajuns la maturitate si au capatat culoarea maronie, iar tulpinile au inceput sa se ingalbeneasca.

>>>Cititi mai multe detalii referitoare la cultivarea anasonului aici: "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic"!




Tags: anasoncultivarea anasonuluicultivarea plantelor medicinalecultura anasonuluicultivarea anasonului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile

de Alina Constantinescu
14 Iul 2020
Cultivarea plantelor medicinale se numara printre cele mai profitabile afaceri agricole. Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul...

Cultivarea plantelor medicinale: 4 aspecte de luat in seama pentru succesul afacerii

de Alina Constantinescu
29 Ian 2018
Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul consumatorilor pentru ceaiurile medicinale. In Romania resursele de plante medicinale si plante...

Cultivarea plantelor medicinale: Iata de unde poti scoate profit ca la carte!

de Adela Simonescu
30 Iul 2014
Evident, poti scoate profit extrem de frumusel, dar cu o conditie clara... Sa stii ce plante sa cultivi. Nu orice planta medicinala are si nivel mare...

Afaceri agricole in Romania, cu 3 culturi noi si profitabile: stevie, anason si menta!

de Ilinca Dobrescu
07 Oct 2013
Stevia se foloseste din ce in ce mai des in ultima perioada. Motivele sunt bine intemeiate. Nu mai vrem sa consumam zahar si atunci incercam sa il...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]