Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in pomicultura: AFIR a publicat Ghidul Solicitantului pentru submasura 4.2a

de Alina Constantinescu 21 Iun. 2017 3384
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina de internet, www.afir.info, versiunea consultativa a Ghidului solicitantului aferent schemei GBER si de minimis pentru submasura (sM) 4.2a "Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).

„Procesul de consultare publica este unul esential pentru a livra solicitantilor de fonduri o versiune imbunatatita fata de cele anterioare a Ghidului solicitantului. Beneficiarii, consultantii sau asociatiile din domeniu ne pot furniza informatii importante rezultate din experienta dobandita in timp privind derularea proiectelor finantate cu fonduri europene. Impreuna cu Autotoritatea de Management pentru PNDR, vom analiza toate propunerile primite si, ulterior, vom publica versiunea finala a Ghidului pentru sesiunea de cereri de proiecte din acest an.” a declarat Adrian - Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR.    
    
Valoarea maxima a sprijinului acordat in cadrul schemei GBER 4.2a pentru intreprinderi micro si mici este de 600.000 euro/ proiect si de pana la 900.000 de euro pentru acele proiecte prin care se realizeaza un lant alimentar integrat. Pentru proiectele realizate de intreprinderi mijlocii se pot obtine fonduri nerambursabile de pana la 800.000 de euro pentru finantarea unui proiect sau, in cazul in care realizeaza un lant alimentar integrat, sprijinul creste pana la maximum 1.100.000 de euro. Intreprinderile mari beneficiaza de o finantare de pana la 1.000.000 de euro pentru un proiect de investitii, iar in cazul in care investitiile duc la realizarea unui lant alimentar integrat, valoarea creste la 1.500.000 de euro.

Pentru investitii legate de producerea de bauturi alcoolice din produse agricole/ pomicole vor fi sprijinite doar proiectele realizate de microintreprinderi si forme asociative (grupuri de producatori si cooperative). Sprijinul acordat va fi de 200.000 de euro pentru microintreprinderi si de 300.000 de euro pentru formele asociative.
    
„Dintre investitiile eligibile care pot beneficia de fonduri nerambursabile amintesc fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase, conservarea in zahar a fructelor, a nucilor, a cojilor de fructe si a altor parti ale plantelor, mai exact, fructe confiate, precum si fabricarea dulciurilor sub forma de tablete si pastile.

De asemenea, sunt eligibile activitati privind distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice, respectiv fabricarea de bauturi alcoolice distilate (whisky, coniac, gin, lichioruri), fabricarea de bauturi mixte cu alcool distilat, amestecarea alcoolurilor distilate, dar si fabricarea alcoolurilor neutre.” a precizat Adrian - Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Versiunea consultativa a Ghidului solicitantului aferent schemei GBER si de minimis pentru sM 4.2a a fost publicata pe site-ul AFIR la sectiunea Dezbatere publica, Documente supuse dezbaterii publice. Perioada de consultare publica este de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a Agentiei, respectiv data de 16 iunie 2017. Toti cei interesati pot transmite propuneri sau observatii pana in data de 26 iunie 2017 pe adresa de e-mail consultare@afir.info.


Sursa: AFIR


Tags: afacere in pomiculturaafacere agricolasubsmasura 4.2a

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Afacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin

de Idei de afaceri
09 Sep 2020
Ricinus communis, asa cum este cunoscut in lumea stiintifica, ofera perspective importante celor care vor sa puna bazele unei afaceri agricole....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]