Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu fasole de gradina!

de Ideideafaceri.ro 11 Mai. 2012 10080
3.96 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fasolea se cultiva pentru pastaile imature sau pentru boabele imature sau uscate, fiind bine apreciata din cele mai vechi timpuri. Fasolea este o leguma aliment cu mare aport de proteine vegetale, saruri minerale, vitamine si fibre. Se preteaza foarte bine pentru diverse sisteme de conservare atat sub forma de pasati (conservata sau congelata), cat si sub forma de boabe. Este o leguma care se consuma pe tot parcursul anului.

Mexic si Peru sunt tarile de origine ale tuturor speciilor de fasole cultivate astazi, prezenta acestei legume in hrana populatiei indigene fiind semnalata inca de acum 5.000-7.000 de ani.

In Europa a fost introdusa de Cristofor Columb, care aprecia foarte mult boabele de fasole ca hrana in lungile sale expeditii pe mari si oceane. Fasolea era apreciata pentru calitatile nutritive, cat si pentru posibilitatile relativ simple de conservare.

Astazi se cultiva si se consuma in intreaga lume. In tara noastra se poate cultiva in toate zonele agricole, in camp si chiar in sere si solarii.

De asemenea, trebuie retinut faptul ca fasolea comuna este o planta anuala, erbacee, cu portul determinat sau nedeterminat. Fasolea urcatoare are o tulpina de 3-5 m, volubila. Fasolea oloaga (pitica) are o tulpina dreapta, ramificata si scurta. In functie de soi si de conditiile pedo-climatice, inaltimea plantei poate fi de 40-60 cm.

Fasolea este o specie relativ exigenta la temperatura, minimul ecologic pentru aceasta specie fiind situat in jurul temperaturii de 10 grade C. Temperaturile optime de crestere, inflorire si fructificare sunt situate in jurul a 20-25 de grade C.

Fara a avea exigente deosebite fata de umiditatea din sol, este necesar totusi sa se asigure apa atunci cand sunt perioade de seceta mai ales la infloritul si legatul pastailor. Excesul de apa poate provoca insa daune semnificative prin asfixie radiculara sau prin favorizarea aparitiei bolilor criptogamice si bacteriozelor.


>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va consolida o afacere agricola cu fasole in cadrul ghidului "Cultivarea legumelor in sistem ecologic"!


Tags: fasolefasole de gradinaafacere agricolaafaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]