Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura organica - Singura sansa de viitor pentru romani.

de Adela Simonescu 10 Iun. 2011 4484
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Produsele organice sunt mai scumpe decat celelalte, sunt mai greu de obtinut dar si mult mai sanatoase. Culturile ecologice reprezinta noua tendinta in agricultura si se extinde in mod rapid si in Romania. Consumatorii devin din ce in ce mai constienti de importanta hranei sanatoase si de necesitatea protejarii mediului inconjurator.

In agricultura organica sunt exclusi fertilizatorii chimici, pesticidele si substantele care grabesc cresterea plantelor. Cu totii am vazut legume si fructe de marimi deosebite, de culori fantastice dar, din pacate, fara gust. Acest lucru se datoreaza faptului ca vegetalele nu sunt mature in momentul culegerii, desi arata coapte.

De asemenea, substantele folosite pentru a le creste elimina aromele si mirosul lor caracteristic. Pe langa faptul ca nu mai sunt gustoase, ele nici nu mai prezinta o siguranta din punctul de vedere al sanatatii persoanelor care le consuma.

Trendurile de astazi imping producatorii spre culture organice din care rezulta produse nu la fel de aratoase, dar sanatoase, si care isi pastreaza mirosul si gustul specific.

Pesticidele sunt inlocuite de bio-pesticide, fertilizatorii chimici de fertilizatori ecologici, de ingrasaminte naturale de origine animala sau chiar vegetala.

Agricultura organica nu sustine doar sanatatea consumatorilor, ci si pe cea a solului si a aerului. Solul tratat chimic nu isi pastreaza proprietatile timp indelungat si necesita operatiuni de refacere, cu ajutorul ingrasamintelor natural.e In final, tot la metodele naturale se recurge pentru a repara ce s-a distrus pe cale chimica.

Atentie! Dupa o perioada mai indelungata de tratare chimica a solurilor, acestea devin inutile. Cu alte cuvinte, ne furam singuri painea de la gura.

Mai mult, nu doar fertilitatea solului este afectata, ci si izvoarele, raurile, marile si oceanele. Iata cum agricultura clasica ajunge sa distruga si habitatul natural al numeroaselor vietuitoare acvatice.

Dezavantajul major al agriculturii organice este timpul efectiv de crestere a vegetalelor. Acesta este mai lung, legumele si fructele nefiind fortate sa se matureze. Costurile de productie sunt mai mici decat in cazul folosirii de substante chimice.

Cu toate acestea, agricultorii organici sunt inca prea putini pentru a face fata cererii de pe piata. Acesta este motivul pentru care preturile produselor organice sunt mai mari.

O campanie de constientizare pentru fermierii romani si prezentarea planului de costuri aferente si de avantaje pe care agricultura organica le reprezinta ar fi cel mai bun lucru pentru toti romanii.

Productia ar putea sa exceada necesarul pentru tara noastra si am putea sa exportam, in loc sa importam produse tratate care nu mai prezinta siguranta pentru sanatatea consumatorilor si a intreg mediului inconjurator.




Tags: agricultura organicaculturi ecologiceagricultura ecologica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cine va paria pe agricultura ecologica, in urmatorii ani va reusi sa atraga profituri de invidiat

de Alina Constantinescu
18 Mai 2017
Legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu...

De ce sa incepeti o afacere in agricultura ecologica

de Stanciu Ioana
20 Ian 2017
Toate tehnicile din agricultura ecologica respecta si protejeaza natura, toate interventiile efectuate de om fiind favorabile mentinerii...

Afaceri bune in agricultura ecologica - pepenele galben

de Idei de afaceri
30 Iun 2016
Tentatia de a cultiva pepeni galbeni in conditii de agricultura ecologica este mare, dat fiind calitatile acestui fruct bine cunoscut si bine...

Alimentatia porcilor in sistem de agricultura ecologica

de Dragos Craciun
07 Mai 2015
Materiile prime pentru prepararea furajelor de origine vegetala cu care se furajeaza porcii pentru obtinerea de carne ecologica (in special rasele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]