Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai un solar: Fa-l rentabil!

de Dragos Craciun 26 Sep. 2014 4475
4 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Practic nu exista taran care sa nu-si amenajeze in curte la sfarsitul toamnei un mic solar pentru a-si pune necesarul de rasaduri pentru primavara. Pentru transformarea solarului in afacere propriu-zisa, nu este nevoie decat sa se schimbe perspectiva.

 
Una din principalele probleme ale micii agriculturi in Romania este ca ea orientarea din ce in ce mai mult spre autoconsum si nu spre productie in vederea desfacerii si obtinerii de profituri.

Daca este facuta asa cum trebuie, cu ajutorul specialistilor si folosindu-se cele mai noi descoperiri in domeniu ea poate deveni extrem de rentabila. Este de ajuns sa comparam numai productiile la hectar de grau sau porumb intre noi si alte tari, care nu beneficiaza de aceleasi conditii pentru a vedea cat de in urma suntem.
 
Exista doua variante ale afacerii, in functie de terenul pe care il aveti la dispozitie. Daca este vorba doar de curte, atunci nu se poate vorbi propriu-zis de o afacere, „productia“ neasigurand decat necesarul gospodariei, surplusul fiind, daca exsita, prea mic pentru a constitui o resursa de venit semnificativa.
 
Pentru a deveni o afacere rentabila, este nevoie de o suprafata de cel putin 1 hectar.


Un solar poate fi utilizat in mai multe scopuri. Cel mai simplu si mai des folosit este pentru obtinerea de rasaduri. Acest lucru este foarte bun insa nu poate deveni o afacere.

Rasadurile au un pret foarte mic (investitia intr-un hectar de solar este destul de mare) iar valorificarea lor abia ar acoperi cheltuielile.  Cel mai bine este ca in acest caz sa folositi productia doar pentru uz personal, urmand sa valorificati produsele.

A doua varianta este sa-l utilizati pentru obtinerea de legume si/sau fructe timpurii. In functie de tipul de solar pe care il folositi, afacerea se poate dezvolta in doua feluri.

Varianta simpla este sa obtineti recolte timpurii. Astfel, veti putea valorifica produsele la preturi speciale. Un avans de o luna va poate permite obtinerea unui pret cel putin dublu, daca nu chiar triplu fata de pretul din sezon.

Varianta complexa este aceea de a utiliza un solar cu incalzire. Asigurand o temperatura constanta tot timpul anului, puteti obtine mai multe recolte.

In principiu, majoritatea legumelor au un timp de maturare de circa trei luni. Astfel, in decursul unui an, puteti avea trei–patru recolte. Calculand intervalul de reclotare in „extrasezon“ puteti obtine profituri frumusele. De exemplu, pentru rosii, puteti avea o recolta in noiembrie–decembrie, o alta in martie–aprilie.
 


Tags: afacereafacerisolar legumerasaduriagricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]