Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amplasarea culturilor de plante medicinale in agricultura ecologica

de Ideideafaceri.ro 03 Iun. 2012 4747
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rotatia reprezinta ordinea (succesiunea) de cultivare in timp pe aceeasi sola (suprafata de teren). Pe o anumita sola, plantele alterneaza. Ordinea de rotire (de cultivare) a plantelor se face dupa anumite criterii, astfel incat fiecare cultura sa intalneasca in sol cele mai favorabile conditii de crestere si dezvoltare.

Conform "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic"., "rotatia culturilor se prezinta indicand prin numere ordinea in care se cultiva. Numarul total de culturi ne indica durata rotatiei sau perioada rotatiei. Durata rotatiei poate fi de 2-6 ani.

In orice ferma, dar mai ales in cele in care se practica agricultura ecologica, se recomanda sa se cultive mai multe plante, pentru ca activitatea acelei ferme sa devina cat mai echilibrata. Asolamentul reprezinta una dintre cele mai importante masuri agrofitotehnice pentru sporirea productiei. De fapt, asolamentul reprezinta rotatia culturilor in timp, pe o anumita perioada, dar si in spatiu, adica amplasamentul in care se va cultiva planta respectiva.

In cadrul fermei poate exista un asolament special numai de plante medicinale si aromatice sau un asolament mixt, care sa cuprinda, pe langa aceste specii, si plante din cultura mare, ca de exemplu: cereale, leguminoase pentru boabe sau alte plante. Culturile agricole sunt alese in functie de anumite criterii, care privesc conditiile de zona, tipul de sol, clima etc.

Alte criterii se refera la cerintele plantelor medicinale fata de conditiile naturale sau la disponibilul de forta de munca din zona. De asemenea, se va tine cont de existenta unor datori pentru conditionarea recoltei sau echipamente pentru distilarea uleiurilor volatile, precum si a spatiilor sau instalatiilor pentru uscare, dar si de bolile si daunatorii specifici fiecarei culturi in parte.

Pot fi organizate ferme specializate sau ferme mixte care au in asolament doar plante medicinale. Una dintre dificultatile cu care se confrunta ferma de plante medicinale o constituie necesarul mare de forta de munca. De aceea, este de dorit ca, in zonele in care este posibil si exista un sistem de masini agricole adecvat, sa se cultive plante care au o tehnologie mecanizata integral, ca de exemplu: coriandru, mustar, chimen, anason sau fenicul."


>>>Cititi mai multe detalii esentiale despre agricultura ecologica si despre cultivarea plantelor medicinale in cadrul ghidului "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic".


Tags: agricultura ecologicarotatia culturilorcultivarea plantelor medicinale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile

de Alina Constantinescu
14 Iul 2020
Cultivarea plantelor medicinale se numara printre cele mai profitabile afaceri agricole. Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul...

Cultivarea plantelor medicinale: 4 aspecte de luat in seama pentru succesul afacerii

de Alina Constantinescu
29 Ian 2018
Preocuparea pentru sanatate a crescut interesul consumatorilor pentru ceaiurile medicinale. In Romania resursele de plante medicinale si plante...

Cine va paria pe agricultura ecologica, in urmatorii ani va reusi sa atraga profituri de invidiat

de Alina Constantinescu
18 Mai 2017
Legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu...

De ce sa incepeti o afacere in agricultura ecologica

de Stanciu Ioana
20 Ian 2017
Toate tehnicile din agricultura ecologica respecta si protejeaza natura, toate interventiile efectuate de om fiind favorabile mentinerii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]