Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Camelina, inlocuitorul rapitei in anii cu seceta!

de Ilinca Dobrescu 22 Aug. 2012 5159
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ultimii ani au adus in prim plan conditii climatice foarte neprielnice pentru numeroase culturi. Una dintre acestea este si cea de rapita, una dintre culturile traditionale in Romania.

Un inlocuitor pentru rapita poate fi camelina, noteaza Agrointel.ro, fiind o planta energetica utilizata pentru obtinerea de bio-kerosen, combustibul folosit de avioane. Desigur, camelina ofera beneficii si pentru industria cosmetica, cea farmaceutica si chiar si in industria cauciucului.

Conform Agrointel.ro, fermierii sunt inca in stadiul de teste cu aceste culturi de camelina care par sa capteze din ce in ce mai mult interes in randul celor ce mizeaza pe agricultura.

Ca si beneficii majore al acestei culturi, Enache Petrache, un cultivator din Braila, afirma pentru Agrointel.ro faptul ca este vorba despre o planta deloc pretentioasa si pentru care se pot face insamantari pana la mijlocul lunii octombrie.

De asemenea, acesta mai noteaza faptul ca discutam despre camelina ca despre o planta rezistenta la inghet, care nu necesita ierbicide si nu se scutura. Conform declaratiilor acestuia, recoltatul se face inainte de orz sau grau si cheltuielile pentru un ha ajung pana la 1000 de ei, cheltuieli mult mai mici decat in cazul rapitei sau al culturilor de grau.

Potrivit Agrointel.ro, cel mai mare cultivator de camelina din Romania este Marcel Mincan din judetul Dolj, agricultor care a infiintat in 2011 138 de ha cu ajutorul doctorului inginer Ion Toncea de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea.

Mincan a luat decizia de a cultiva camelina pentru rotatia culturilor, pentru ca nu necesita nicio lucrare si datorita faptului ca fructifica in mod optim terenurile slabe.


Cum sa-ti produci propriul biocarburant din camelina



Tags: camelinarapita sau camelinainlocuitor rapitacamelina secetarapita seceta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]