Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai mare piata de vin din lume. Cine se afla in top?

de Matei Antonescu 14 Mai. 2014 2391
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ani de-a randul, Franta a reprezentat cea mai mare piata de vin din lume. Anul trecut, cu toate acestea, Franta a cedat primul loc in clasament catre Statele Unite al Americii.

Discutam despre Statisticile intocmite de Organizatia Internationala a Vinurilor. Specialistii au anuntat ca SUA reprezinta noul lider pe piata vinurilor si ca Franta a pierdut acest loc in clasament din cauza scaderii nivelului de consum, noteaza AgroRomania.ro.

In tot acest timp, SUA prezinta un nivel din ce in ce mai mare al consumului de vin.

„Bem mai putin vin in termeni de volum dar de o calitate mai buna. In plus, exista si concurenta venita din partea altor bauturi cum este berea. In perioada 2002-2011, consumul de vin per capita in Franta, al treilea producator mondial dupa Italia si Spania, a scazut cu peste 20 la suta pana la 46,4 litri pe an. In schimb, in aceiasi perioada in SUA consumul per capita a crescut cu aproape 17 la suta pana la 9,1 litri pe an” a declarat directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand, referitor la situatia consumului de vin in tari precum Franta, Italia si Spania.


Sursa mai mentioneaza faptul ca in cazul comertului international cu vin s-a observat o scadere cu 2,2 procente in termen de volum pana la 98 de milioane de hectolitri.

In ceea ce priveste anul 2014, OIV a emis o avertizare cu privire la o posibila scadere a productiei de vin in emisfera sudica, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile. Conform estimarilor initiale, se aduce in discutie o scadere de 20 de procente a productiei in Argentina si o scadere de 10-20% in Chile, dupa productia record inregistrata in anul 2013.


sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: piata de vinafaceri cu vinafaceri profitabile cu vin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]