Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai mare sera din Romania. Rosiile sunt cultivate in substrat din coaja de nuca de cocos

de Alina Constantinescu 06 Nov. 2017 4514
2.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La iesirea din localitatea Biled (la 30 de kilometri de Timisoara) a fost ridicata cea mai mare si totodata cea mai moderna sera de rosii din Romania. Investitia a fost de 2.5 milioane de euro, tehnologia de cultivare a rosiilor fiind una interesanta in agricultura, in substrat din coaja de nuca de cocos.

Sera a fost construita pe o perioada de 3 ani si are o suprafata de peste 16.000 mp, fiind astfel cea mai mare sera pe structura de sticla din Romania. Intreaga investitie se ridica la peste 2,5 milioane de euro, dintre care 500.000 de euro sunt bani europeni, informeaza Mediafax.

Dupa ce a vizitat mai multe sere in Olanda, Silvia Raileanu s-a intors in tara cu gandul de a a construi propria sera unde sa cultive rosii gustoase. Este de profesie jurist, iar in ultimii ani s-a ocupat de administrarea unui restaurant pe care il detine in Timisoara.
Deoarece rosiile sunt un aliment important intr-o dieta sanatoasa, antreprenoarea a mizat pe aceasta afacere in agricultura.

"(...) Prima data, impreuna cu sotul, am dorit sa facem un strand termal, aici a functionat in trecut strandul de la Biled, si am cumparat terenul stiind ca are un put de apa termala. Dar intre timp am fost in Olanda la o expozitie, am vazut foarte multe sere si m-am gandit ca ar fi profitabil sa facem si noi. (...), povesteste antreprenoarea.

Silvia Raileanu a explicat ca sera dispune de tehnologie de ultima generatie, cu un grad ridicat de automatizare, cu scopul inregistrarii de productii ridicate, de cea mai buna calitate. Plantele nu vor creste in pamant, ci va fi utilizat un substrat cu durata de viata si grad de oxigenare mare, din coaja de nuca de cocos.


Foto: pixabay.com

(..) Un calculator va dirija toata sera. Cand e prea cald, automat se deschide sistemul de ventilatie. Cand este prea frig, porneste apa in sistemul de incalzire. Totul este computerizat", a explicat Silvia Raileanu.

Pentru eficientizarea consumului de energie se va folosi apa geotermala si boiler, iar in sera va fi dotata cu sistem de ventilatie si incalzire precum si cu un ecran termic de umbrire automatizat.

De asemenea, Silvia Raileanu a precizat ca in sera vor fi cultivate rosii din soiul cocktail, care sunt foarte gustoase, productia zilnica fiind estimata la 1,3 tone pe zi.

Rasadurile le va aduce din Olanda, iar rosiile vor fi plantate la jumatatea lunii decembrie. Primele rosii vor ajunge pe piata in luna februarie a anului viitor, iar antreprenoarea estimeaza ca rosiile vor fi vandute cu 10-12 lei/kg.


Tags: afacere cu rosiicultivare rosiirosii in seraafacere in agriculturarosii bio

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Super-afacere in agricultura: cultivarea schisandrei, planta cu 5 arome

de Alina Constantinescu
22 Iul 2020
In medicina traditionala japoneza si chinezeasca, Schisandra este recomandata intr-un numar foarte mare de afectiuni: astm, bronsita, tuberculoza,...

Afacere in agricultura mai putin cunoscuta, dar cu potential mare de profit

de Alina Constantinescu
10 Aug 2020
Originara din China si Japonia, schisandra, este o planta medicinala foarte apreciata pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii. In Antichitate,...

Un fermier a accesat fonduri europene de 20.000 de euro pentru propria afacere in agricultura

de Idei de afaceri
03 Mai 2017
Romania are inclinare spre traditie si agricultura ecologica, si cum in ultimii ani consumatorii se indreapta catre alimentatia bio, eco,...

Super-afacere in agricultura: cultiva schisandra, planta cu 5 arome care te poate imbogati

de Nita Alina
17 Iul 2020
Agricultura reprezinta un sector de mare perspectiva in Romania, tara noastra beneficiind de conditii corespunzatoare pentru dezvoltarea unei afaceri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]