Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultiva ardei iute pentru profituri picante

de Ana Radulescu 11 Mar. 2014 5932
3.25 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand vine vorba de cele mai folosite mirodenii in prepararea hranei, ardeiul iute este cu siguranta la loc de cinste. Ardeii iuti sunt o buna sursa de vitamina C si au avantajul ca stimuleaza arderile si pun in miscare procesele metabolice. O data cu explozia restaurantelor cu meniuri asiatice si cresterea popularitatii mancarurilor picante, a crescut si cererea de ardei iute. Piata se misca si este nevoie de furnizori. Asadar, daca esti in cautarea unei idei de afacere extrem de profitabila, pentru care sa ai clienti garantat, cultivarea de ardei iute este una dintre cele mai bune optiunile pe care le poti lua in considerare.

Cultivarea de ardei iute nu este o activitate usoara, dar daca urmezi niste pasi esentiali poti atinge profitul dorit. Exista cateva puncte cheie de care trebuie sa tii cont, pentru a reusi in acest tip de afacere. Iata despre ce este vorba:

1. Alege cu grija soiul sau soiurile pe care vrei sa le cultivi
Opteaza pentru o varietate usor de intretinut si care are cautare in zona din care provii. Pentru inceput, pana te familiarizezi cu procedurile, concentreaza-te pe un singur soi. Semintele de ardei iute au preturi pornind de la 12 lei plicul de 10-20 de seminte, iar un kilogram de ardei se comercializeza cu minim 5 lei/kg. Un borcan de 500 g de ardei iute murat poate ajunge la 55 de lei.
 
2. Informeaza-te cu privire la procesul de germinare
Dupa ce ai selectat  tipul de ardei iute pe care il vei cultiva, invata totul despre procesul de germinare. Ardeiul are nevoie de supraveghere permanenta pana in momentul fructificarii. Alege pentru cultivare un teren plan, intr-o zona insorita si mai calduroasa. Planta nu se descurca bine la temperaturi sub 15 ˚C si are nevoie constanta de apa, astfel incat in Romania ardeiul se creste in special in sere.

3. Alege calea bio
Nu folosi pesticide, chimicale, creste ardeii in mod natural cu ingrasaminte organice si, in timp, certifica-te in productia bio. Produsele naturale sunt la mare cautare si clientii sunt dispusi sa plateasca in plus pentru ele.

4. Valorifica productia
 Alege momentul potrivit pentru a culege ardeii. Cu cat stau mai mult atasati de planta, cu atat devin mai picanti. Dupa cules, ardeii pot fi inghetati si vanduti in forma congelata, pot fi murati sau pot fi vanduti in stare cruda, cert este ca o data ajunsi la maturitate, ai nevoie de clienti. Cea mai buna solutie este sa te asiguri din timp ca ai un contract incheiat cu un distribuitor sau ca ai acces la un targ de desfacere a produselor vegetale. Poti de asemenea incerca sa aprovizionezi magazine de tip aprozar, supermarket-uri sau restaurante.


Tags: afaceri agricole ardeiafaceri ardei iutecultivare ardeiafaceri ardeiprofit ardei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]