Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Politica noastra de Cookies.
Ideideafaceri.ro » Afaceri agricole » Cultura coacazului - Particularitati de crestere si fructificare

Cultura coacazului - Particularitati de crestere si fructificare

de Ideideafaceri.ro la 17 Ian. 2012

Tags: culturi de coacaze, coacaz, coacaze, afaceri coacaze

Sistemul radicular al coacazului este destul de bine dezvoltat, foarte ramificat, cu multe radacini subtiri, fibroase, in special la coacazul rosu, atat in proiectie orizontala, cat si in adancime, unde ajunge pana la 30-40 de cm, pe cand la cel negru este cu mult mai superficial, majoritatea radacinilor fiind plasate la 15-20 cm, mai rar peste 35 cm, fapt pentru care nu rezista la seceta prelungita. Pe radacini formeaza micorize.

Principala caracteristica a coacazului (rosu si negru), este habitusul lor sub forma de tufa, multitulpinala, specifica arbustilor fructiferi, care este formata din mai multe tulpini (16-20) de varste diferite. Tufele de arbusti fructiferi sunt caracterizate prin talia, volumul, forma de crestere si modul de aparitie a tulpinilor (ramurilor) constituente.

De fapt, denumirea de tulpini data elementelor constitutive ale tufei nu este cea mai corecta, deoarece acestea isi au ca puncte deplecare cei 2-3 lastari porniti din butasul primar, care prin cresterile ulterioare inalta tufa, iar prin ramificatiile succesive dau nastere la ramuri de ordinul II-III impropriu numite tulpini.

Castiga 57.700 euro / an din
Cultivarea Arbustilor Fructiferi

Model de plan de afaceri editabil
Model de proiect pentru accesarea fondurilor europene

>> Detalii AICI <<

 

Daca baza primelor ramuri (tulpini) este sub nivelul solului sau daca aceasta se biloneaza ( musuroieste), din mugurii bazali apar lastari, lasand impresia ca sunt originari din jurul coletului. Exista cazuri cand tulpinile noi iau nastere din drajoni, insa la coacazul negru acest fenomen este exclus. Pe tulpina unei tufe se pot urmari mai multe cresteri succesive de prelungire si pe fiecare portiune anuala a acestor cresteri, diverse ramificatii, de obicei de vigoare slaba, constituind totalul formatiunilor de rod. Acestea pot fi ramuri scurte, purtatoare de muguri de rod (tip mladite) si buchete roditoare, acestea din urma specifice mai mult coacazului rosu.

Formatiunile de rod cu vitalitate mai mare se afla intotdeauna pe ramificatiile mai tinere, de 2-3 ani, pe cele mai batrane vitalitatea lor scazand si apoi disparand. Astfel se da nastere fenomenului de degarnisire ( de nudare) dinspre baza spre varf, motiv pentru care se aplica taieri periodice de mentinere a unei rodiri constante si abundente . ...

>>>Cititi continuarea acestui capitol si restul informatiilor care va ajuta sa puneti bazele unei culturi de coacaze.
Autor: Ideideafaceri.ro






Votati pagina "Cultura coacazului - Particularitati de crestere si fructificare":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata





 

Articole conexe




Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la "

Newsletter-ul Idei de afaceri" pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

goji uscare

Intrebare: Bună ziua.! Întrebarea mea este cum se pot usca fructele goji fără cuptor și în ce mod se păstrează de la un an la altul.?va mulțumesc

Raspuns: buna ziua, In primul rand, este important momentul culegerii fructelor. Ca urmare, daca fructele...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii
0 comentarii






Anunturi agricole gratuite

Newsletter zilnic GRATUIT

Primesti cadou Raportul Special "Finantarea unei afaceri"

Revista Idei de Afaceri

octombrie 2014
Revista Idei de Afaceri
X