Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele

de Idei de afaceri 08 Sep. 2023 6841
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
4.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.

Dupa varsta de 5 ani, arbustii din plantatia ta de goji pot avea chiar si o productie de 6.000 kg fructe uscate/hectar. 

Proaspete sau introduse in compozitia unor preparate alimentare si chiar cosmetice, in jurul carora se face mare reclama, fructele de goji nu mai sunt o noutate pentru cei mai multi dintre romani.

Ceea ce poate nu stiai este faptul ca aceste fructe pot creste si in gradina ta! 

Trei fructe miraculoase care te pot imbogati. Doar un singur kilogram din oricare aceste fructe se vinde cu peste 70 de lei...vezi AICI<<

Se taie lastarii in unghi oblic cu o foarfeca ascutita si se indeparteaza partea superioara, aproximativ 7 cm. Lastarul se sectioneaza in partea superioara cat mai aproape de un mugur, exact deasupra lui, iar in partea inferioara imediat sub un alt mugur.

In cazul in care mugurii lipsesc de pe lastar, ar fi de preferat sa se renunte la utilizarea acestuia pentru ca cel mai probabil este compromis (uscat) si nu va prinde radacini.

Pentru asigurarea rezultatelor optime de goji, se pot utiliza diverse substante de inradacinare.

Butasii se introduc in suporturile special amenajate – ladite, ghivece etc. Acestea se umplu in prealabil cu un amestec alcatuit din parti egale de turba si nisip, care vor constitui baza pentru inradacinare.

Este importanta asigurarea unui drenaj bun, deoarece surplusul de apa poate afecta radacina nou formata.

Inainte de plantare, amestecul se uda bine pentru a tine butasii in pozitie verticala si a asigura necesarul de apa. Lastarii de goji se infig in amestec la o adancime de 4 - 5 cm, dupa care solul se taseaza in jurul lor pentru o mai buna pozitionare.

Butasii se acopera apoi cu o folie de plastic. Este necesar sa li se asigure un spatiu cu temperatura moderata si lumina suficienta. Se va evita plasarea lor in bataia directa a razelor soarelui. Amestecul trebuie verificat zilnic si udat in cazul in care a devenit prea uscat.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: gojicultura de gojiplantatie de gojiafacere cu goji

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri - Infiintarea unei plantatii de goji

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Determinarea, dar si grija absoluta trebuie sa fie principalele caracteristici ale fermierului care isi doreste sa transforme o cultura de goji...

Cultura de goji, o afacere profitabila pentru agricultorii romani

de Alina Constantinescu
03 Iul 2020
Pentru ca exista un interes crescut din partea romanilor pentru produsele naturale, cultivarea arbustilor goji promite profituri substantiale si...

Goji, merisoare sau aronia... cheia succesului la tara

de Idei de afaceri
26 Ian 2024
Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o...

7 motive pentru a cultiva goji, merisoare sau aronia

de Alina Constantinescu
26 Aug 2020
Sa consumi fructe proaspete este o adevarata placere, mai ales pentru locuitorii marilor orase, care nu au prea des ocazia sa evadeze undeva la tara...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]