Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole profitabile - Cum sa faci bani din cresterea caprelor

de Ana Radulescu 30 Mar. 2014 4592
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Caprele sunt niste animale usor de crescut si ingrijit, care iti pot aduce un profit constant. Spre deosebire de animalele de talie mare (vaci, cai), ele consuma mai putin si presupun o investitie initiala mai mica.

Daca iubesti animalele si ai stofa de antreprenor, iti poti combina aceste doua trasaturi prin crearea unei ferme de capre din care sa faci bani. Ca in orice afacere, inceputul este mai dificil si presupune multa munca, dar si beneficiile sunt pe masura. Poti obtine venituri substantiale in timp ce ai si satisfactia de a-ti urmari animalele cum cresc.

Inainte de a formula un plan de afaceri si de a te gandi la finantare, trebuie sa te decizi asupra activitatilor pe care le vei monetiza. Cresti caprele pentru a vinde lapte sau carne, pentru a face branza, pentru a comercializa iezi si animale adulte?

O varianta exotica sunt caprele din lana carora se produc casmirul, dar trebuie sa ai in vedere faptul ca acestea sunt destul de scumpe si presupun investitii mari pentru a le mentine blana in bune conditii.

Idei de afaceri: Cresterea caprelor


Pentru a-ti incepe afacerea, ai nevoie de 10-20 de capre. Un animal poate fi achizitionat, in functie de zona, cu 150-250 lei. In cazul in care sunt bine ingrijite si nu apar probleme de sanatate sau de alta natura, costurile ingrijirii si hranirii unei capre sunt foarte mici, de 5-6 lei pe zi.

Caprele au nevoie de spatiu suficient, o pajiste generoasa pentru pascut. In cazul in care terenul pe care il detii nu indeplineste aceste calitati, ar fi bine sa te extinzi. Asigura-le acces permanent la apa proaspata si tine-le ingradite in cazul in care exista in zona plante ce le-ar putea dauna, deoarece caprele au obiceiul sa manance aproape orice au la indemana. Ia in calcul si pretul unui control veterinar la achizitionarea animalelor, plus controalele periodice si cele in caz de nevoie. Sprijinul unui veterinar cu experienta este esential in dezvoltarea unei afaceri cu capre.

Daca nu ai experienta anterioara cu cresterea caprelor, este indicat sa te informezi temeinic si sa ceri sfatul unor persoane din domeniu. Nu incerca sa inveti pe propriile tale capre decat daca esti dispus ca, in cazul unor erori, sa nu obtii profit in primele luni.

Ingrijirea corecta a caprelor este foarte importanta, dar nu uita sa iti indrepti atentia si catre gasirea clientilor. Oricat de bine ai creste caprele si oricat de bune ar fi produsele pe care le produci, risti sa ramai cu ele daca nu gasesti o piata de desfacere. Inainte sa intri in afaceri cu o ferma de capre, intereseaza-te daca mai exista proiecte antreprenoriale asemanatoare in zona.

Gaseste toate pietele si targurile de profil la care poti merge, fa-ti reclama pe internet pe site-uri agricole, informeaza-ti vecinii despre produsele pe care le vinzi.

Te poti inscrie intr-o asociatie a crescatorilor de capre, pentru a fi invitat la actiunile organizate de aceasta. Nu in ultimul rand, incearca sa te diferentiezi de ceilalti producatori care ofera produse similare, prin retete speciale de branza, reduceri sau alte elemente distinctive.


Idei de afaceri: Cresterea caprelor


Tags: afaceri agricolecresterea caprelorafaceri la taraidei de afaceriafacereafacerecapre

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Ferma de capre. Venituri estimate

de Idei de afaceri
29 Sep 2023
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]