Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se cultiva sfecla rosie?

de Stanciu Ioana 27 Mar. 2017 3938
3.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania dispune de conditii unice pentru productia bio rezultata din agricultura ecologica (sol, clima, ponderea populatiei agricole, traditie in agricultura), precum si de interese care motiveaza dezvoltarea acestei afaceri la cheie. Faptul ca suprafetele certificate pentru agricultura ecologica au crescut progresiv in ultimii ani marcheaza interesul pe care agricultura ecologica l-a starnit in randul agricultorilor si potentialul exceptional al acestei afaceri la cheie. Va propunem astazi o afacere cu sfecla rosie, o leguma foarte apreciata pentru calitatile sale culinare dar si pentru calitatile sale terapeutice.

Sfecla rosie se cultiva pentru radacina sa ingrosata, sferica sau ovala, care se foloseste la pregatirea diferitelor mancaruri, mai ales a salatelor si marinatelor. De asemenea, colorantul natural extras din radacina de sfecla este utilizat in industria alimentara si cosmetica.

Specii premergatoare favorabile: solanaceae sau cereale.
Este buna premergatoare pentru: mazare, fasole, bob si grau.

Sfecla rosie este bine apreciata pentru calitatile sale culinare – savoare, usurinta de preparare, dar si pentru calitatile sale terapeutice digestive, energizante si racoritoare. Faptul ca se conserva usor face ca prezenta sa in consum sa se poata esalona pe tot parcursul anului.

Sfecla rosie este o planta bienala. In primul an, formeaza la suprafata o rozeta de frunze triunghiulare sau alungit cordiforme, de diferite dimensiuni si culori dispuse in spirala, iar in sol o radacina ingrosata de diverse forme: rotund globuloasa, rotund turtita, cilindrica sau tarusata, cu radacinile secundare dispuse pe doua randuri longitudinale opuse.

In al doilea an se obtine o tija florifera de 1,0-1,5 m inaltime, ramificata. Florile sunt dispuse la subtioara frunzelor, grupat, concrescute cate 2-6. Sfecla este o specie exclusiv alogama, entomofila sau anemofila.

Fructul este o achena care cuprinde o samanta acoperita cu un tegument tare si care formeaza asa-numitele glomerule de culoare cafenie. Intr-un gram intra 40-90 de glomerule.

Semintele de sfecla isi pastreaza germinatia timp de 4-5 ani.

Comparativ cu celelalte specii radacinoase cultivate la noi, sfecla rosie este mai exigenta fata de caldura, temperatura optima pentru rasarirea semintelor fiind de 10-120C, iar pentru crestere si dezvoltare 20-25 grade C.

Prefera solurile profunde (trebuie sa exploateze o adancime de 30-40 cm) cu textura nisipoasa sau nisipo-lutoasa, cu pH optim cuprins intre 6 si 7,5.

Mai multe detalii despre cultura de sfecla rosie gasiti aici>>



Tags: afacere cu sfecla rosiecultivare sfeclaagricultura ecologica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cine va paria pe agricultura ecologica, in urmatorii ani va reusi sa atraga profituri de invidiat

de Alina Constantinescu
18 Mai 2017
Legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu...

De ce sa incepeti o afacere in agricultura ecologica

de Stanciu Ioana
20 Ian 2017
Toate tehnicile din agricultura ecologica respecta si protejeaza natura, toate interventiile efectuate de om fiind favorabile mentinerii...

Afaceri bune in agricultura ecologica - pepenele galben

de Idei de afaceri
30 Iun 2016
Tentatia de a cultiva pepeni galbeni in conditii de agricultura ecologica este mare, dat fiind calitatile acestui fruct bine cunoscut si bine...

Alimentatia porcilor in sistem de agricultura ecologica

de Dragos Craciun
07 Mai 2015
Materiile prime pentru prepararea furajelor de origine vegetala cu care se furajeaza porcii pentru obtinerea de carne ecologica (in special rasele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]