Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Noul PNDR va sustine mai mult productia agricola

de Victor Oancea 18 Mar. 2014 2508
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noul PNDR are in prim plan o directie de lucru ce mizeaza pe strategii de dezvoltare a agriculturii ecologice, prin sprijinirea productiei agricole, mai mult decat a sectorului de prelucrare.

„Noi ne propunem ca in noua varianta sa sustinem mai mult productia agricola, cu mult mai mult decat sectorul de prelucrare, Romania se confrunta cu un minus de materie prima in acest domeniu. Sectorul alimentar s-a dezvoltat foarte mult, inclusiv cu bani  de la noi, dar nu are ce prelucra de pe piata interna, ceea ce creste inclusiv importul de produse agricole”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul unui eveniment sustinut la Timisoara.

Ministrul Agriculturii a mai notat ca vor fi 650 de milioane de euro in plus pentru finantari si ca vor fi colaborari stranse cu grupurile locale de initiative. Aceste organizatii sunt vizate in sustinerea, intr-o mare masura, a implementarii noului PNDR.

“In noua varianta a programului se va reduce mult birocratia, noul program este aproape finalizat, vorbim de 95% din proiectul care va fi trimis in zilele viitoare la Bruxelles. Deci, noul PNDR va fi functional in Romania din 2014 si nu din 2015. Suntem una dintre primele tari care vor trimite actele la Bruxelles. Mai mult, in mai dorim sa dam drumul la fosta masura 121, cea care se refera la sustinerea fermelor”, a adaugat ministrul.

Mai mult, Daniel Constantin a notat faptul ca un obiectiv pentru 2014 este lupta cu evaziunea fiscala din sectorul agroalimentar, care ajunge la cca 250 de milioane de euro.


Tags: evaziune fiscala agriculturanoul pndrobiective nou pndr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]