Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De interes pentru afaceri agricole - Cultura de porumb zaharat

de Marinache Horia Cristian 20 Oct. 2015 4715
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Porumbul dulce sau porumbul zaharat face parte din fam. graminee - Zea mays L. ssp. Saccharata.

Porumbul dulce se cultiva pentru boabele imature (stadiul lapte-ceara) care, fierte, constituie un excelent desert sau sunt utilizate in completarea unor salate sau mancaruri specifice. Se realizeaza si conserve cu porumb zaharat sub forma de boabe fierte sau de stiulete imatur. Este delicios si porumbul copt pe jar.

Originar din Mexic si din America Centrala, la noi in tara porumbul dulce tinde sa inlocuiasca rapid mai vechea traditie a porumbului fiert, acesta fiind realizat din stiuletele imatur al porumbului-cereala.

Nutritional, porumbul dulce este un aliment hranitor, 100 g de boabe proaspete aducand in alimentatie 107 kcal din 23,4 g glucide (27% amidon), 3 g protide, 1,3 g lipide si 2,6 g fibre.

Porumbul dulce este o specie exigenta la caldura, minimul biologic situandu-se la nivelul a 9,5-10 0C (fata de 60C pentru porumbul cereala).

Plantele reclama (in functie de soi), intre 70 si 100 de zile cu temperaturi pozitive (intre semanat si recolta). Temperatura optima de germinatie este de 21-260C., iar optimul de crestere se realizeaza la 21-300C. Se seamana cand temperatura solului este de 15-160C. si se afla intr-un proces de incalzire.

Porumbul este relativ putin exigent in ceea ce priveste calitatile solului, el prefera totusi soluri usoare, termofile, fertile, cu pH cuprins intre 5 si 8 (optimum 6-7).

Exigentele fata de apa sunt medii, in conditiile tarii noastre cultura putandu-se realiza si fara irigare. Se iriga numai in conditii de seceta excesiva.

Toate detaliile unei afaceri cu porumb zaharat gasiti in "Cultivarea legumelor in sistem ecologic".



Tags: afaceriafaceri agricoleporumbporumb dulceporumb zaharatcultura porumbuluiporumb fiert

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]