Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la TIR-uri la fructe ecologice

de Marian Curelaru 25 Apr. 2014 2878
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Omul de afaceri argesean Ion Lazar, care controleaza cel mai mare transportator de pe piata locala, vrea sa investeasca in culturi de fructe ecologice, planurile incluzand si o fabrica de prelucrare a acestora, informeaza presa locala din judetul Arges.

Expansiunea si diversificarea portofoliului reprezinta strategia de crestere a grupului condus de Ion Lazar, grup fondat in urma cu 20 de ani in Pitesti.
O noua ramura de extindere a lui Lazar o reprezinta agricultura, prin compania Lazar Natural Fruits.
"Eu prima data m-am remarcat vanzand prune in piata cand aveam 16 ani si vreau sa investesc din nou in produse naturale. Noi acolo nu am avut terenurile la colectiv inainte de 1989 si totul este natural, de la fructe la ciupercile din padure. Acum ii sustinem pe oameni sa nu foloseasca ingrasaminte chimice, ci numai ingrasamant natural. Inclusiv crengile copacilor taiati, noi le tocam si le transformam in ingrasamant pentru pomii fructiferi."
"Vrem fructe ecologice, de la prune, cirese, visine, dar si ciuperci de padure. Momentan am construit platforma in care am investit aproximativ 1.000.000 euro, iar in viitor incercam sa atragem fonduri europene si sa facem o fabrica de sortare, refrigerare si prelucrare a fructelor. Acum avem 25 de angajati si vom ajunge spre 100, a spus Lazar, citat de Ziarul Financiar.
In prezent, prin noua firma, Ion Lazar are peste 200 de hectare de padure si 10 hectare de terenuri agricole. Pentru inceput, compania a demarat o exploatare forestiera de salcam, iar urmatoarea tinta o reprezinta cultivarea de fructe.
 
Grupul Lazar este alcatuit din sapte companii unde Ion Lazar este actionar. Companiile de transport Lazar si-au extins flota in anii de criza prin achizitia a peste 130 de camioane de la competitorul Edy Spedition - aflat in insolventa - sau de la Mercadia (Dinu Patriciu) - companie care opera magazinele Mic.ro si care este in faliment. Grupul din Pitesti a ajuns la o flota de aproape 1.000 de camioane si afaceri de 94 milioane de euro anul trecut.


Tags: ion lazarinvestitii in agriculturalazar natural fruitsfructe ecologiceprelucrarea fructelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]