Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii doresc infiintarea unei banci agricole

de Adela Simonescu 16 Mai. 2014 2401
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reprezentantii agricultorilor prezenti in cadrul Conferintei Nationale a Agricultorilor, au declarat ca exista numeroase situatii dificile in obtinerea de credite pentru investitii in agricultura, solutia fiind infiintarea unei banci agricole.

Cu toate ca relatiile cu institutiile bancare au cunoscut imbunatatiri, reprezentantii agricultorilor au declarat ca inca mai exista banci care au retineri daca vor acorda credite pentru finantarea agriculturii.

In acest sens, fermierii au cerut sprijin in vederea infiintarii unei banci agricole si crearea unui credit ipotecar destinat in mod exclusiv agricultorilor.

Cel care a solicitat acest sprijin a fost presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu , care a precizat ca „atitudinea bancilor fata de agricultori si agricultura s-a mai imbunatatit in ultimul timp, gratie relatiilor dintre Ministerul Agriculturii si Fondul de Garantare a Creditului Rural, dar as vrea sa le reamintesc ca nu agricultura a falimentat banci. Agricultorii s-au dovedit cei mai buni colaboratori ai celor care i-au finantat. Pe de alta parte, investitiile in agricultura s-au dovedit cel mai usor si mai rapid de recuperat. Pentru a facilita si mai mult accesul la credite, am propus in mai multe randuri infiintarea unei banci agricole si crearea creditului ipotecar. Nu este greu, trebuie doar sa se vrea, si in acest sens avem nevoie de sprijinul autoritatilor”, citat de AgroRomania.ro.

Laurentiu Baciu a declarat ca Fondul de Garantare a Creditului Rural a avut contrivbutia decisiva si ca fara acest sprijin, aproape 90% din investitiile in agricultura nu s-ar fi putut realiza.

„Apreciem ca in absenta FGCR poate 80-90% din investitiile majore din agricultura si nu numai, din acest sector, n-ar fi fost posibil de realizat, mai ales in conditiile in care bancile solicitau uneori peste 130 la suta garantii, inclusiv pentru pentru dobanzile aferente la credite”, a mai declarat presedintele LAPAR.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: banca agricolasprijin fermieri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]