Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fertilizarea in agricultura ecologica

de Ideideafaceri.ro 31 Mai. 2012 5007
3.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultura ecologica utilizeaza ca materii fertilizante compusi organici sau minerali care contin elemente nutritive, sub forma relativ indepartate de formele direct asimilabile de catre plante. Fertilizarea nu se realizeaza direct pentru planta, ci pentru mobilizarea complexului microecologic din sol, in vederea eliberarii prin procese biologice a elementelor nutritive.

Leguminoasele anuale si perene, fixatoare simbiotice ale azotului atmosferic, ocupa un rol important in asolament, azotul fixat de acestea eliberandu-se in sol lent, pe masura mineralizarii materiei organice rezultate din corpul microorganismelor.

In ceea ce priveste fertilizarea cu fosfor se poate aprecia ca din reziduurile de recolta, precum si prin utilizarea unor forme minerale insolubile (ex.: fosfatii naturali), se poate asigura un nivel de fosfor potential, suficient pentru realizarea unor recolte normale.

Fertilizarea cu potasiu se asigura prin utilizarea gunoiului de grajd ca amendament organic sau a unor minerale naturale continand potasiu (ex.: sulfatul de potasiu natural, sarea potasica natural etc.).

Se poate concluziona ca fertilizarea in agricultura ecologica, ca factor de mentinere a solului intr-o stare de nutritie optima, se bazeaza pe urmatoarele amendamente si fertilizanti:

1. Amendamente organice produse in ferma: gunoi de grajd compostat la suprafata sau in platforma, resturi vegetale ale culturilor, ingrasaminte verzi, paie utilizate ca mulci samd.

2. Amendamente si fertilizanti provenind din exteriorul fermei: deseuri de abator, turba, paie, alge si extracte din alge, composturi forestiere, produse ecologice realizate de firme specializate si certificate de organisme abilitate.

3. Amendamente minerale: pudra de roca, amendamente calcaroase si magneziene, alge calcifiate, fosfati naturali, zgura, sulfat de potasiu natural, saruri cu microelemente.



>>>Cititi mai multe detalii referitoare la agricultura ecologica in cadrul lucrarii "Cultivarea legumelor in sistem ecologic".


Tags: cultivarea legumelor in sistem ecologicfertilizarea in agricultura ecologicafertilizare ecologicaagricultura ecologica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara cu investitie minima: cultivarea legumelor in sistem ecologic

de Alina Constantinescu
17 Iul 2020
Legumele si fructele pe care le consumam zilnic, aduse din import, contin substante toxice extrem de periculoase pentru sanatatea familiei....

Cine va paria pe agricultura ecologica, in urmatorii ani va reusi sa atraga profituri de invidiat

de Alina Constantinescu
18 Mai 2017
Legumele produse in sistem de agricultura ecologica constituie o alternativa tot mai cautata, comparativ cu cele produse in sistem conventional, nu...

De ce sa incepeti o afacere in agricultura ecologica

de Stanciu Ioana
20 Ian 2017
Toate tehnicile din agricultura ecologica respecta si protejeaza natura, toate interventiile efectuate de om fiind favorabile mentinerii...

Afaceri bune in agricultura ecologica - pepenele galben

de Idei de afaceri
30 Iun 2016
Tentatia de a cultiva pepeni galbeni in conditii de agricultura ecologica este mare, dat fiind calitatile acestui fruct bine cunoscut si bine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]